KAP ***DESA*** DESA DERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

06.02.2024 - 08:19 | Son Güncelleme :

KAP ***DESA*** DESA DERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)



***DESA*** DESA DERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Açıklamalar

05.02.2024 tarihli yönetim kurulu toplantımızda İnönü Mahallesi, Halkalı Caddesi N 208/1 N 6 Sefaköy/Küçükçekmece/İstanbul adresinde faaliyete geçecek olan "CELENTANO ARTİSANS TEKSTİL VE DERİ SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ"nin kurulmasına katılanların oy birliği ile karar verilmiştir. Şirketin sermayesi 1.000.000 TL (Bir milyon Türk Lirası) olarak belirlenmiş olup, tamamı Desa Deri Sanayi ve Ticaret A. Ş. tarafından karşılanacaktır. Bu doğrultuda şirket kuruluşu için gerekli işlemler başlatılmıştır. 
Bu yeni girişim, uluslararası pazarlarda lüks tüketim segmentine mensup markalar ile "fair trade" sertifikalı iş anlaşmalarının nicelik ve hacmini artırmaya yönelik stratejik çalışmalarımızın bir parçasını oluşturmaktadır. Celentano Artisans, "C-Art" marka adı altında sosyal sürdürülebilirlik prensipleri doğrultusunda faaliyet göstererek, köylerde yaşayan kadınlara ekonomik özgürlük sağlamayı ve bağımsız bireyler haline gelmelerini hedeflemektedir. 
C-Art, Türk deri mamul işleme sektöründe kalifiye eğitimle desteklenen ilk etapta 100'den fazla kadına gelir kaynağı sunacaktır. Bu kadınlar, geleneksel zanaat becerilerini kullanıp doğal malzemeleri işleyerek özgün parçalara dönüştüreceklerdir. C-Art çanta ve aksesuarları, el emeğiyle üretilen benzersiz ürünler olarak dünyaca ünlü markalara sunulacaktır. Bu yeni girişimimiz, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına destek olmanın yanı sıra, bölgesel refahın artırılmasına ve ailelere maddi katkıda bulunmalarına olanak tanıyarak toplumsal etki yaratma amacını taşımaktadır. Ayrıca, bu olumlu etkiyi daha da genişletmek ve bu girişimimizi uluslararası tanınmış organizasyonlar nezdinde belgelemek amacıyla World Fair Trade Organization üyeliği  hususunda çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. 
Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1247007


BIST
 

Hisse Başarıyla eklendi