Zorunlu Ferdi Kaza Sigortası Teminat Tutarları Artırıldı

20.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Teminat Tutarları, Tedavi Giderleri İle Sakatlanma Ve Ölüm Durumları İçin 10 Milyar Liradan 15 Milyar Liraya Yükseltildi -Yeni Teminat Tutarları 22 Aralık Cuma Günü Saat 12.00`De Yürürlüğe Girecek.


ANKARA (A.A) - 20.12.2000 - Zorunlu otobüs koltuk ferdi kaza sigortası teminat tutarları, otobüsteki yolcu koltuk sayısı ve personel başına tedavi giderleri ile sakatlanma ve ölüm durumları için 10`ar milyar liradan 15`er milyar liraya yükseltildi. Hazine Müsteşarlığı`nın konuyla ilgili tebliği bugünkü Resmi Gazete`de yayımlandı. Tebliğ, Cuma günü saat 12.00`de yürürlüğe girecek. Sigorta, şehirlerarası veya uluslararası yolcu taşıyan ve sigorta sözleşmesinde kayıtlı otobüste bulunan yolcuların, sürücülerin ve yardımcılarının taşımacılık hizmetinin başlangıcından bitimine kadar, mola ve duraklamalar dahil geçen yolculuk süresi içerisinde maruz kalacakları her türlü kazanın sonuçlarına karşı teminat verecek.


YENİ TEMİNATLAR YÜRÜRLÜKTEKİ SÖZLEŞMELERE DE UYGULANACAK;

Bu arada, Cuma günü yürürlüğe girecek olan Zorunlu Karayolları Mali Sorumluluk Sigortası Tarife ve Talimatı ile Zorunlu otobüs koltuk ferdi kaza sigortası tarife ve talimatı ile belirlenen teminatlar, yürürlükteki tüm sigorta sözleşmeleri için de uygulanacak. Eski teminatlar üzerinden düzenlenmiş ve süresi devam eden sigorta sözleşmelerine sahip işletenler, sigorta şirketlerine başvurarak yeni teminatları kapsayan zeyilname almak zorunda olacaklar.
 

Hisse Başarıyla eklendi