Zordaki Şirkete Borç Erteleme

30.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Bakanlar Kurulu toplantısında zor durumdaki şirketlere elektrik, doğalgaz, kredi borçlarında erteleme ve kolaylık sağlanmasını öngören düzenlemeler ele alınacak.

Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısında ekonomik gelişmeler, piyasalara güven, ekonomik düzenlemeler ve kararlarla, yapısal dönüşüm ile ilgili bazı yasa tasarıları tartışılarak, imzaya açılacak. Toplantıda reel sektöre destek ve istihdam kaybının önlenmesi ile ilgili paketin de gündeme alınacağı öğrenildi. Reel sektörün sorunlarıyla ilgili olarak yapılan hazırlıklar konusunda Bakanlar Kurulu’na Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan tarafından bir sunuş yapılacak. Tekstil, denizcilik, toprak ve seramik sektörlerinin sıkıntılarının giderilmesine yönelik düzenlemeler tartışmaya açılacak.


KARAR İMZAYA AÇILACAK;

İşyeri kapanmalarının, üretime ara verme ve işçi çıkartmaların önüne geçilebilmesi için bu sektörlere elektrik enerjisi, doğalgaz, kredi borçları gibi konularda bazı yeni erteleme ve kolaylıklar getirileceği kaydediliyor. Bu doğrultuda hazırlanan karar, kararname, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı gibi düzenlemelerin de imzaya açılacağı belirtiliyor.


TELEKOM KARARI;

Başbakan Bülent Ecevit’in karara bağlanacağını açıkladığı Türk Telekom’un özelleştirilmesi çerçevesinde blok satılacak hisse oranının yüzde 20’den, yüzde 34’e çıkartılması yönünde daha önce ÖYK’da oluşturulan kararın da Bakanlar Kurulu kararnamesi olarak imzaya açılması bekleniyor. Ayrıca, bütçe dışı 60’ın üzerinde fonun tasfiyesi ile ilgili düzenlemede bakanların imzalarını tamamlaması istenecek. Zaman kalması durumunda tarım reformu kapsamındaki dört yasa tasarısı da imzaya açılacak.Bakanlar Kurulu’nun sonunda da iç ve dış piyasalara güven telkin eden, hükümetin yapısal düzenlemeleri yapmaktaki kararlılığını, programın ödünsüz uygulanacağını vurgulayan bir metnin kamuoyuna açıklanacağı öğrenildi. (MİLLİYET)
 

Hisse Başarıyla eklendi