Ziraat`ten yurtdışı atağı

13.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Ziraat Bankası Genel Müdürü Osman Tunaboylu, Almanya`daki bankacılık faaliyetlerinin Ziraat Bank International AG adı altında birleştirileceğini, önümüzdeki dönemde tüm Avrupa`daki Ziraat teşkilatının da yeni oluşturulacak bu bankanın çatısı altında toplanacağını söyledi.

Tunaboylu, yeniden yapılanma kararının, globalleşen dünyanın bir gereği olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu doğrultuda Almanya`da bir merkez ve sekiz bağlı şubesinin oluşturduğu 100 milyon Alman markı sermayeli Frankfurt şubesi, Ziraat Bank International AG adı altında bir bankaya dönüştürülerek, sermayesinin tamamına yakını bankamıza ait olan Deutsch-Turkische Bank AG ile birleştirme konusunda Bakanlar Kurulu kararı çıkmıştır.


ALMANYA`NIN EN BÜYÜĞÜ

Birleşme sonucunda ortaya çıkacak yeni banka Ziraat Bank International AG adı ile Federal Almanya`nın en büyük Türk sermayeli bankası olacağını söyledi. Avrupa`daki bütün Ziraat teşkilatının önümüzdeki dönemde bu bankanın çatısı altında toplanacağını belirten Tunaboylu, şunları söyledi:


Bu durum Ziraat Bank International AG`ye uluslararası piyasalarda daha da güçlü ve etkin bir Türk bankası konumu kazandıracaktır. Bu çerçevede ilk planda Hollanda ve Belçika`da bulunan Rotterdam ve Brüksel temsilciliklerimiz şubeye dönüştürülerek bu bankanın şubesi olacaklardır. (SABAH)

 

Hisse Başarıyla eklendi