Ziraat, Halk ve Emlak`ta Düğmeye Basıldı

14.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Kamu bankalarının, özelleştirmeye hazırlık amacıyla yeniden yapılandırılmalarına ilişkin süreç başladı. Üç kamu bankası için ayrı ayrı oluşturulması öngörülen yeniden yapılandırma komisyonlarının kuruluş ve çalışma esasları belirlendi.



Bakanlar Kurulu`nun Ziraat, Halk ve Emlak Bankası`nın yeniden yapılandırılmasına ilişkin usul ve esasları belirleyen kararı Resmi Gazete`de yayımlandı. Karara göre, üç bankanın yeniden yapılandırma işlemlerini yürütmek üzere, Hazine, Özelleştirme İdaresi ve bankalardan birer asil ve birer yedek üye ile Hazine`ce Hazine dışından ve bankalar tarafından banka dışından seçilecek birer asil ve birer yedek üyeden oluşacak şekilde 5 asil 5 yedek üyeli Yeniden Yapılandırma Komisyonları oluşturuldu. Hazine, ÖİB ve bankalarca kurumlarını temsilen seçilecek üyelerin en az genel müdür yardımcısı ve eş düzey kamu görevlisi olması zorunluluğu getirildi. Komisyonlara, Hazine`yi temsilen seçilecek üye başkanlık yaparken, kararlar üye tamsayısının salt çoğunluğuyla alınacak. Kamu bankalarının yeniden yapılandırılması ve özelleştirmeye hazırlıkları için gereksinim duyulacak kaynak, bütçeden ve uluslararası finans kuruluşlarından sağlanacak.
Komisyonlar, hisse satış işlemlerinin tamamlanması için öngörülen 3 yıllık süreyi dikkate alarak yeniden yapılandırma ve özelleştirmeye hazırlık işlemlerini yapacaklar. Özelleştirmeye hazırlık planları, genel kurullarda onaylandıktan sonra Bakanlar Kurulu`nun onayıyla yürürlüğe girecek. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi