Zenginlerin parası eridi!

19.11.2012 - 07:34 | Son Güncelleme :

En zengin 10 kişi, ABD’nin Mali Uçurum’a yuvarlanması ve Avrupa’daki borç krizi endişeleri nedeniyle 26.1 milyar dolar kaybetti

https://i.bigpara.com/i/55big/dolar334dusus.jpg

En zengin 10 kişi, ABD’nin Mali Uçurum’a yuvarlanması ve <ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/borsa_yabanci_dusus_1.jpg">Avrupa’daki borç krizi endişeleri nedeniyle 26.1 milyar dolar kaybetti

Microsoft’un kurucularından Bill Gates, şirketinin geçen hafta Wall Street’deki satış baskısının etkisiyle hissesinde yüzde 8’lik bir düşüş görmesiyle servetinde 1.8 milyar dolarlık erime gördü.

Dünyanın en zengin ikinci adamının mal varlığı bu zararla 60.4 milyar dolar oldu.

EN ZENGİNLERİN SERVETLERİ ERİDİ

ABD’li banka BMO Harris Private Bank’ın analistlerinden Jack Ablin, “Küresel ekonomiyi etkisi altına alan gündem yatırımların üzerinde de büyük baskı yaratıyor” dedi.

Dünyanın en zengin adamı Carlos Slim de bu düşüşten etkilendi. Slim’in mal varlığı geçtiğimiz hafta 1.2 milyar dolar azalarak 70.6 milyar dolara geriledi. Slim hala dünyanın en zengin adamı olmaya devam ediyor.

Avrupa’nın en zengin adam Zara ve Pull and Bear gibi markaları sahibi Inditex şirketinin sahibi Amancia Ortega, 51.7 milyar dolarla en zengiler listesinde ikinci olurken, yatırım gurusu Warren Buffet’ın servetinden 5.5 milyar dolar önde.

ABD’nin gösterge endekslerinden S&P 500, Barack Obama’nın yeniden ABD Başkanı seçildiiği 6 Kasım’dan bu yana yüzde 4.8 değer kaybetti.

MALİ UÇURUM GÖRÜŞMELERİ UMUT VERDİ

Obama göreve gelir gelmez Mali Uçurum’u önleme çalışmalarına başladı. ABD Başkanı Cuma günü Bush döneminde başlayan vergi kesintilerinin süresinin dolması ve sermaye harcamalarının sona ermesiyle birlikte ABD ekonomisine yaklaşık 700 milyar dolar zarar verecek Mali Uçurum sürecini engellemek için Kongre liderleriyle bir araya geldi.

ABD Temsilciler Meclisi lideri John Boehner, bütçe görüşmelerinin yapıcı olduğunu ve sermaye harcamaları konusunda anlaşmalığın üstesinden gelinmesi durumunda hükümetin gelirinde bir artış görüleceğine işaret etti...

 

Hisse Başarıyla eklendi