Yüzyılın skandalının kahramanı tutuklandı

11.02.2008 - 09:01 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/349societe.jpg

Paris Mahkemesi, Societe General bankasının 4,9 milyar euro <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/kerviel.jpg" align="right" vspace="5">zarara uğramasına yol açan işlemci Jerome Kerviel`in tutuklu yargılanmasına karar verdi.

CNNTURK

Banka, Kerviel`in suç ortağı olabileceği şüphesiyle dün gözaltına alınan, daha sonra bırakılan kişinin de gözaltı süresinin uzatılmasını kararlaştırdı.

Mahkemenin kararında sonra, bankayı zarara sokan Kerviel, başkentteki ünlü Sante cezaevine gönderildi. Kerviel`in avukatı, mahkemenin bugünkü kararına itiraz edeceklerini açıkladı.

Le Monde gazetesi, gözaltına alınan kişinin de işlemci olduğunu ve Societe General`ın yan kuruluşu olan Fimat isimli şirkette çalıştığını bildirmişti.

Societe General, dünya borsalarındaki kriz yüzünden önce 2 milyar euro kayba uğramış, arkasından bir işlemcisinin hataları sonucu 4,9 milyar euro zarar etmişti.

Fransa`nın en eski bankalarından Societe Generale, 1864 yılında 3`üncü Napolyon tarafından kurulmuştu. 

Banka, şu anda sermaye olarak Avrupa`nın 7`nci en büyük bankası olarak biliniyor. Yaklaşık 120 bin kişinin çalıştığı bankanın, 22,5 milyon müşterisi bulunuyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi