Yunanistan tahvil sattı

14.11.2012 - 08:19 | Son Güncelleme :

Atina yaklaşık 4 milyar euroluk kısa vadeli tahvil sattı.

https://i.bigpara.com/i/55big/yunan.jpg

Euro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan`a iki yıl ek süre <ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/yunanistan-yabanci-borsa4.jpg">vermesi ardından yapılan tahvil satışında Atina yaklaşık 4 milyar euroluk kısa vadeli tahvil sattı. 
 
Euro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan`a iki yıl daha süre vermesi ardından bugün yapılan tahvil satışında Atina yaklaşık 4 milyar euroluk kısa vadeli tahvil satışı yaptı.

Maliye bakanlarının tanıdığı ek süre, Yunanistan`ın bütçe açığını azaltma hedeflerini tutturması için verilen sürenin 2016`ya uzatılması anlamına geliyor.

Ancak bakanlar, Yunanistan`a verilmesi daha önce kararlaştırılan kurtarma kredisinin 31,5 milyar euroluk son dilimini serbest bırakma kararını erteledi.

Euro Bölgesi maliye bakanları, kredi taksitinin salıverilmesi konusunu 20 Kasım`daki toplantıda yeniden ele alacak.

Maliye bakanların dün akşamki toplantısından sonra yapılan tahvil satışı Yunanistan`ın vadesi Cuma günü dolar geri ödemelerini karşılaması için yapıldı.

Yunanistan, bu son tahvil satışını Euro Bölgesi bakanları kredinin son dilimini serbest bırakmayı ertelediği için yapmak zorunda kaldı.

Yunanistan`ın 5 milyar euroluk ödemeyi cuma gününe kadar yapması gerekiyor.

Atina, iki ayrı kağıt için yüzde 3,95 ve 4,2`lik faiz ödemeyi tahahhüt etti...

 

Hisse Başarıyla eklendi