Yunanistan`da Tügiad temsilciliği açıldı

09.04.2014 - 10:24 | Son Güncelleme :

Yunanistan Selanik`de Türkiye Genç İşadamları Derneği`nin temsilciliği açıldı

https://i.bigpara.com/i/55big/tugiad650.jpg
<ımg hspace="10" vspace="5" src="http://i.bigpara.com/i/55big/tugiad225.jpg" align="right">Yunanistan`ın Selanik şehrinde Türkiye Genç İşadamları Derneği`nin temsilciliği açıldı.

AB sanayi politikası geleneksel olarak Kobilerin gelişimine önem verdiği için Atatürk`ün doğduğu şehir olan Selanik`e temsilcilik açıldı. Avrupa`daki iş gelişmelerine yakın olmak ve yeni girişim fırsatlarını değerlendirmek için Yunanistan`a temsilcilik açtıklarını belirten Tügiad başkanı Ali Yücelen "Egenin iki yakasını bir araya getireceğiz" dedi. dinamikkobi.com.tr haberine göre; Türkiye`nin hala seçimin etkisinde olması ve siyasi çekişmelerin devam etmesi nedeniyle gergin bir gündem olduğunu söyleyen Yücelen "Biz işadamıyız biz gelecek için çalışırız" dedi. Şu anda Yunanistan`ın AB dönem başkanlığını yürütmesinin Türk işadamları açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Yücelen "Büyük krizler büyük reformları ve fırsatları beraberinde getirir. Yunanistan`ın yatırım ve işbirliği desteğiyle Türkiye`nin ekonomik hedeflerini gerçekleştirme politikası her iki tarafı da güzel bir işbirliği noktasında buluşturuyor. Komşuya Tügiad`ın en kalabalık heyetlerinden biriyle geldik. Ege`nin her iki tarafı için de enerji, inşaat, lojistik, ulaşım ve en önemlisi turizm sektörlerinin ciddi potansiyeli olduğunu düşünüyoruz. Krizler her zaman atlatılır. Ekonomik ve ticari açıdan sıkıntı yaşanılan dönemde kurulan dostluklar daha kalıcıdır. Ortak coğrafya ve kültüre sahip bu iki kardeş ülkenin işbirliği her iki ülkenin yararına olacaktır." dedi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

TÜGİAD Yunanistan Temsilcisi Stefanos Hajimanolis de her iki ülkenin genç iş adamlarının, yatırım, Ar-Ge ve uluslararası pazarlarda işbirliği yaparak rekabette önemli avantaj elde edebileceğini belirtti.

HİSSE FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Türkiye ve Yunanistan`ı pek çok açıdan birbirine benzettiğini söyleyen Hajimanolis, "Biz iş adamları bu süreci karlı bir iş gibi ele alacağız. Aslında en karlı işimiz bu olacak. Herkes mutlu olacak, refahı ve kazandıklarımızı paylaşacağız. Bunun için AB tam üyelik de dahil her gelişmede Türkiye`nin yanında olacağız" ifadelerini kullandı.
 

Hisse Başarıyla eklendi