Yunanistan’da en kötüsü bitmedi

22.07.2015 - 14:15 | Son Güncelleme :

Borç yüklü Yunanistan ekonomide daralmanın devam edeceği bir yıla hazırlanıyor

https://i.bigpara.com/i/55big/yunanistan_650_21.jpg

Yunanistan, üçüncü kurtarma programı ile biraz zaman kazanmış olabilir ancak ülkenin ekonomik sorunları bu yıl da devam edecek ve muhtemelen koşullar daha da kötüleşecek.

Bloomberg anketine katılan 20 ekonomiste göre; Yunanistan bu yönde ilerliyor.

Ekonomide büyük bir daralma görülebilir

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH), Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin meydanına göre 2015’te yüzde 0.7 daralacak. Yunan ekonomisi 2014’te yüzde 0.8 genişlemişti. 2015 için öngörülen daralma gerçekleşirse Yunanistan geçtiğimiz 8 yılın 7’sinde yıllık düşüş göstermiş olacak. Yunanistan’ın ekonomisi 2008’de resesyona girmesinden bu yana yüzde 25 daraldı.

İşsizlik artabilir

İşsizlik bu yıl ortalama yüzde 26.3 seviyesinde olacak. Bloomberg’in Nisan ayında yaptığı bir önceki anketinde işsizlik beklentisi yüzde 25.9’du. Bu da gençlerin iş bulmada daha fazla sıkıntı çekeceğine işaret ediyor. Bazı raporlara göre parlak gençler Yunanistan’ı terk ediyor.

Bilanço tablosu mahvolabilir

Almanya’nın Yunanistan için mantrası “Acı yoksa kazanç yok” şeklinde. Bunun uygulamada işe yarayıp yaramadığı henüz belirsiz. Ankete katılan ekonomistler, bütçe açığının Avrupa Birliği’nin GSYH’nin yüzde 3’ü sınırına ulaşacağını öngörüyor. Önceki beklenti yüzde 1.9 seviyesineydi. GSYH’nin yüzde 0.6’sı kadar bir ticaret fazlası verileceği tahmininin yerini yüzde 0.7’lik açık aldı.

 

Hisse Başarıyla eklendi