Yugoslavya kutusu açılıyor

16.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Miloseviç iktidarının 5 Ekim günü Belgrad sokaklarında meydana gelen halk ayaklanmasıyla yıkılmasıyla başlayan Kostunica dönemi, 10 yıllık tecrit döneminin ardından ekonomide serbest piyasa düzenine geçişe işaret ediyor.


YUGOSLAVYA yeniden Balkanlar`ın lider ülkesi konumuna yükselme şansını yakaladı. `Bir günlük devrim`le iktidara gelen Devlet Başkanı Vojislav Kostunica`nın hızla serbest piyasa ekonomisinin kurallarını hakim kılması halinde Yugoslavya`nın, Türkiye de dahil olmak üzere, Avrupa ülkeleriyle ekonomik ve ticari ilişkileri gelişecek. Türkiye`nin Yugoslavya Büyükelçisi Ahmet Ecet, Finansal Forum`a verdiği demeçte, yeni dönemde iki ülke arasındaki ilişkilerin daha iyi bir düzeye sıçrayacağına işaret ederek, büyükelçilik ve münferit işadamları olarak çabaların artırıldığını kaydetti.


SOKAKTAKİ insanın 80-100 mark düzeyinde gelire sahip olduğu Yugoslavya`da ilk altı ay içinde Bosna-Hersek`teki 250, 1-1.5 yıl içinde de Hırvatistan`daki 500 marklık düzeye çıkılması hedefleniyor. Bu durumda ilk olarak tüketim sektöründe patlamanın yaşanacağına dikkat çeken gözlemciler, Avrupa Birliği`nin kaynaklarının ekonomik yapıda geriye dönüşsüz bir şekilde serbest piyasa kurallarının hakim kılınmasında manivela olarak kullanılacağını ifade ediyorlar. Bu durum, Miloseviç`in Kosova ve NATO konusunda görüşlerine paralel konumdaki Kostunica`nın kontrol altında tutulmasının tek yolu olarak görülüyor. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi