Yücelen; Klasik Turizm Yerini Eko Turizm`e Bıraktı

15.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


ANKARA (A.A) -15.11.2000- Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, klasik turizm anlayışının yerini eko turizme bıraktığını söyledi. TBMM Genel Kurul`nda gündemdışı söz alan ANAP Rize Milletvekili Ahmet Kabil, Doğu Karadeniz ve Rize`nin değerlendirilemeyen turizm alanları üzerinde durdu. Kabil, bölgede, başta yayla olmak üzere diğer turizm alanlarının hizmete sokulması gerektiğini ifade etti. Kabil`e yanıt veren Devlet Bakanı Yücelen, Doğu Karadeniz ve Rize`de yayla, akarsu, bitki inceleme, av, kuş gözetleme gibi turizm alanları bulunduğunu belirtti. Kaçkar`ınyayla turizmine, Fırtına Deresi ve İkizdere`nin ise akarsu turizmine açıldığını anlatan Yücelen, klasik turizmin yerini artık eko turizme bıraktığını söyledi. Rüştü Kazım Yücelen, turizmin çeşitlendirilmesi, turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.



SİİRT HAVAALANI;

DYP Siirt Milletvekili Takiddin Yarayan, bölgesindeki kalkınma nedeniyle Siirt Havaalanı`nın potansiyelinin çok arttığını söyledi. Bir süre önce Siirt Havaalanı`nda meydana gelen kaza nedeniyle pilotların bu havaalanına inmek yerineBatman`a iniş yaptıklarını bildiren Yarayan, bunun sorumlusunun da THY yönetimi olduğunu kaydetti. Yarayan`ın konuşmasını yanıtlayan Devlet Bakanı Faruk Bal, Türk Hava Yolları`nın Siirt`e her gün sefer düzenlediğini vurguladı. Bal, 2001 yılı bütçesine, bu havaalanı için 1 trilyon 200 milyar lira ödenek konduğunu belirtti.


CANDAN`IN KONUŞMASI;

FP Konya Milletvekili Veysel Candan, gündemdışı konuşmasında, mahalli idarelerin içinde bulundukları sıkıntıları dile getirdi. Candan, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı`nın katsayı değerlemesi yaparken dikkatli davranmadığını, Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın`ın, deprem olmayan belediyeleri deprem kapsamına alarak usulsüzlük yaptığınıiddia etti.
 

Hisse Başarıyla eklendi