Yücaoğlu: Şirket Kurtarmalarına Karşıyız

17.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


-Şirket Kurtarmalarına Karşıyız -İştirakler İlgili Bankalarla Borç/Alacak İlişkisi Değerlendirildikten Sonra Konularında Yetkin Ve Dürüst Kişilere Satılmalıdır

İSTANBUL (A.A) - 17.11.2000 - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu, şirket kurtarmalarına karşı olduklarını bildirdi. Erkut Yücaoğlu, Bakanlar Kurulu`nun bankalar operasyonu çerçevesinde haklarında hukuki işlem yürütülen şirketlerin ticari faaliyetlerini sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla oluşturduğu kurul ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Kuruluşların küçülme, birleşme ya da başka nedenlerle çalışmalarına son vermelerinin pazar mekanizmasının doğal işleyişinin sonuçları olduğuna dikkat çeken Yücaoğlu, şu görüşleri dile getirdi: Piyasa düzeninin doğal işleyişinin sonuçlarına devlet tarafından müdahale edilmesi ve özellikle şirket kurtarma operasyonları, kamuoyunda, esas alınan ölçütler ve kapsam bakımından haklı kuşkulara yol açmaktadır. Ayrıca bu tür uygulamalar, toplumsal sermayenin verimsiz kullanılmasına ve haksız rekabete yol açmaktadır. El konulan bankalarla ilgili konu da bu yaklaşımla ele alınmalıdır. Altı bakandan oluşan kurulun görevi, bankaların satılabilirliğinin sağlanması ve iştiraklerinin sağlıklı biçimde yeniden ekonomiye kazandırılması biçiminde tanımlanmalıdır. Bu amaçlara ulaşabilmek için iştirakler, ilgili bankalarla aralarındaki borç/alacak ilişkisi tek tek değerlendirildikten sonra konularında yetkin ve dürüst kuruluşlara satılmalı, böylece eski ortaklarıyla dolaylı ya da dolaysız tüm finansal ve yönetimsel ilişkiler sona erdirilmelidir.

Zor duruma düşen şirketler nedeniyle ekonominin zarar görmesini önlemenin yolunun yatırımları artırmak, bunun ön koşulunun ise pazar ekonomisinin sağlıklı işleyişini sağlamak olduğunu vurgulayan Yücaoğlu, Her ne şekilde olursa olsun, şirket kurtarma anlamına gelebilecek uygulamalar, düzeltilmeye çalışılan çarpıklıkların sürmesine yol açacak ve bugüne kadar yaratılan güven ortamını yok edecektir dedi.
 

Hisse Başarıyla eklendi