YPK`dan GSM İçin Jet Karar

31.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :




Türkiye`nin üçüncü özel GSM şirketi İş-Tim`in, son dakika pazarlıklarında hükümete imza için koşul olarak getirmesiyle, çıkarılan Türk Telekom`un işleteceği GSM 1800 şebekesinin ayır bir şirket olarak örgütlenmesine ilişkin Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı, jet hızıyla Ulaştırma Bakanlığı`na bildirildi.

İş-Tim ile Ulaştırma Bakanlığı`nın imzalayacağı GSM-1800 lisans sözleşmesi öncesinde çetin pazarlıklara konu olan Türk Telekom`un işleteceği GSM şebekesine ilişkin adımlar hızlandı. Hisselerinin yüzde yüzü Türk Telekom`a ait olacak GSM şirketinin ayrı bir çatı altında örgütlenmesine ilişkin YPK kararı, imzaların tamamlanmasının ardından zaman yitirilmeden Ulaştırma Bakanlığı`na bildirildi.

Ulaştırma Bakanlığı`nın ivedilikle Haberleşme Genel Müdürlüğü`ne bildirmesi beklenen kararın, bir an önce gerekli işlemlerin başlatılması amacıyla Türk Telekom Genel Müdürlüğü`ne gönderileceği kaydedildi.

Devlet Planlama Teşkilatı`nın, daha önce karşı çıktığı ayrı şirkete, İş-Tim ile hükümet düzeyinde yapılan pazarlıklar sonunda verilen siyasi karara paralel olarak çark ederek olur yanıtı verdiği ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz`ün, bu konudaki katı tavrının ardında daha önce alınan bu kararın yansımalarının yattığı belirtiliyor. Ayrı şirkete direnen Bakan Öksüz`ün, konuyla ilgili YPK kararı çıkartılmasıyal, ilerde kendisiyle ilgili olarak ortaya çıkabilecek spekülasyonların önüne geçmeyi hedeflediği kaydedildi.(ANKA)
 

Hisse Başarıyla eklendi