Yorgancılar'dan Türk ve Dünya kobilerine destek

07.09.2015 - 10:35 | Son Güncelleme :

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, TOBB ile Milletlerarası Ticaret Odası (ICC)’nın katkılarıyla kurulan Dünya Kobi Forumu (WSF)’nun küresel ekonomide gelişmekte ve geleceği parlak bir organizasyon olarak çok önemli işleve sahip olduğunu kaydetti. Yorgancılar, WSF’nin KOBİ’lerin daha etkin hale gelmelerini sağlamak gibi çok önemli bir işlevi olduğunu belirterek "WSF’nin bu işlevi, KOBİ’leri finansa

https://i.bigpara.com/i/55big/kobi_650_25.jpg

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Ankara TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleşen B20 Türkiye Konferansının, Dünya KOBİ Forumu (WSF) Lansmanı başlıklı oturumunda konuştu. İHA'nın haberine göre; dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinin oluşturduğu G20’nin iş dünyasındaki yansıması Business 20 (B20) Türkiye Konferansı ve Dünya KOBİ Forumu (WSF)’nun önemine değinen Yorgancılar, “TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere Milletlerarası Ticaret Odası Başkanı Terry McGraw ve WSF’nin kurulmasında emeği geçen diğer herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Öncelikle küresel çapta, WSF’nin KOBİ’lerin daha etkin hale gelmelerini sağlamak gibi çok önemli bir işlev sahibi olduğunu belirtmek isterim. WSF’nin bu işlevi, KOBİ’leri finansal açıdan güçlendirirken, bağımsızlık ve şeffaflık düzeylerini de artırıyor” dedi.

KOBİ HABERLERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

TOBB’un, WSF’yi küresel ekonomiye katkılarından dolayı her zaman desteklediğini ifade eden Yorgancılar, “KOBİ’ler, küresel düzeyde, özel sektördeki tüm istihdamın üçte ikisini, net istihdam yaratımının yüzde 80’ini, Türkiye’de de KOBİ’ler tüm istihdamın yüzde 82’sini karşılıyor. TOBB’da, söz konusu önem düzeylerine istinaden KOBİ’lerin her zaman destekleyicisi konumundadır” diye konuştu.

KÜRESEL DÜZEYDE KATKI

Haberin Devamı

KOBİ’lerin uluslararası kurum ve kuruluşlar nezdinde temsiliyet ve önem verilme düzeylerinin yeterince güçlü olmadığının gözlendiğini vurgulayan Yorgancılar, şunları söyledi: “Örneğin; 2008 küresel krizinden sonra pek çok yeni finansal düzenleme yapılması konusunda önerilerde bulunan Finansal İstikrar Kurulu (Financial Stability Board)’nun, KOBİ’ler konusunda yeterince temsiliyet sahibi olmadığı ve düzenleme yapmadığı görülmektedir. Bu bağlamda, WSF’nin kurulmasındaki en büyük gerekçelerden biri KOBİ’lerin gelişimi yararına düzenlemelerde ve girişimlerde bulunmaktır. Nitekim, WSF, G20 ve B20 nezdinde Türkiye’nin lokomotifi niteliğindedir ve TOBB, bu yapılanmaya küresel düzeyde katkı sunmaktan gurur duymaktadır.”

 

Hisse Başarıyla eklendi