Yolsuzluğa Hareket Planı

30.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Ocakta Dünya Bankası`ndan gelecek heyetle işbirliği halinde yolsuzlukla mücadele konusunda koordineli bir çalışma yürütülecek.


Dünya Bankası ile işbirliği halinde ve Hazine, Başbakanlık Teftiş Kurulu, MASAK ve İçişleri Bakanlığı ile koordineli şekilde kamu harcama yönetimi ve yolsuzlukla mücadele konusunda bir çalışma başlatıldı. Ocakta DB`den gelecek uzmanlarla birlikte bir `Hareket Planı` hazırlanacak. Washington`da yapılan DB`nin orta gelir grubu ülkelere yönelik istişare toplantısında, Türkiye`deki kamu harcama reformu konusunda DB ve Türk tarafında yapılan çalışmalar da gözden geçirildi. Toplantılarda Hazine Müsteşar Yardımcısı Ferhat Emil, diğer ülke örneklerini inceleyerek, DB ile işbirliği yollarını da araştırdı.


ToplantIlar sırasında, ocakta Türkiye`ye DB`nin şeffaflık ve yolsuzlukla mücadele heyetinin gelmesi ve çalışmaları incelemesi kararlaştırıldı. Yolsuzlukla mücadele kapsamında alınacak tedbirler, kamu harcamalarının disiplini, kamu ihalelerinin denetimi, fonların tasfiyesi, bütçenin kapsamının genişletilmesi ve mali hesap verme sorumluluğu gibi alanlarda yapılacak düzenlemeleri tamamlayıcı nitelik kazanacak. Bürokratlar, `Böylece yolsuzlukla mücadele, kamu sektöründeki şeffaflığın bir parçası haline dönüştürülecek` dediler. DB ve IMF`nin Türkiye`de daha önce yapılan çalışmaları beğendiği ve Türk tarafının raporlarına çeşitli platformlarda atıfta bulunduğu belirtildi. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi