Yol çizgi boyası KOBİ`lere emanet

27.05.2013 - 15:34 | Son Güncelleme :

Yılda 65 milyon lira ödenerek ithal edilen yol çizgi boyalarını geliştiren TÜBİTAK, ürünü KOBİ`ler aracılığıyla ticarileştirecek.

https://i.bigpara.com/i/55big/yol_cizgi78.jpg

Yılda 65 milyon lira ödenerek ithal edilen yol çizgi boyalarını geliştiren TÜBİTAK, ürünü KOBİ`ler aracılığıyla ticarileştirecek.

Türkiye ’nin yılda 65 milyon liraya ithal ettiği yolların çiziminde kullanılan boyayı geliştiren TÜBİTAK , KOBİ’lere emanet etmeye hazırlanıyor. TÜBİTAK’ın Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığı yol çizgi çalışmasını hatırlatan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, geliştirilen yerli yol çizgisinin, çevreci ve uzun ömürlü olduğuna dikkat çekti.

SON 18 YILLIK ENFLASYON RAKAMLARI İÇİN TIKLAYIN...

Radikal`den Neşe Karanfil`in haberine göre; Ergün, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yıllık ortalama 20 bin tona boya için 65 milyon lira harcadığını belirterek, “Bu boyanın tamamını ithal ediyoruz. Bunun önün geçmek için TÜBİTAK yerli, çevreci ve uzun ömürlü yol çizgi boyası geliştirdi. Pilot uygulamaları gayet başarılı oldu. Kısa süre sonra, Türkiye bu boyaları ithal etmeyecek. Ancak başka ülkelerin de karayolları var, başka ülkelerin de ihtiyacı var. Yani bu ürüne rahatlıkla pazar bulabiliriz. Çünkü mevcutlarından her yönden üstün. Şimdi bunu özel sektörde küçük veya orta ölçekli bir firma alıp üretebilir ve ticarileştirebilir. İşte yakın zamanda bunları yapacağız” dedi.

KOBİ’lere transfer edilecek

Ergün, TÜBİTAK’ın geliştirdiği ancak seri üretim yapmadığı ürünlerin raflarda kalmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. TÜBİTAK’ın askeri amaçla geliştirdiği projelere dikkat çeken Ergün, “Bu ticarileşebilir ve tüm dünyaya ihraç edilebilir ürünlerin dünya piyasalarına sunulması amacıyla, artık lisansıyla, patentiyle ve teknolojisiyle KOBİ’lere transfer etmek istiyoruz” dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye’de KOBİ niteliğindeki işletmelerin savunma sanayinde rol alması ve yeni işletmelerin doğması için çabalıyor. Bu kapsamda TÜBİTAK’ın geliştirdiği başarılı projelerin ticarileştirilmesinde, ihracatında KOBİ’lere teknolojiyi transfer etmeyi hedeflediklerini söyleyen Ergün, “Ar-Ge’de önemli mesafeler kat ettik. Şimdi ise geliştirdiğimiz ürünleri yurt dışına ihraç edebilmemiz için ticarileşme sürecini giriyoruz” dedi.

Mayın tarama cihazı

TÜBİTAK’ın askeri amaçla geliştirdiği projelere dikkat çeken Ergün, “Biz askeri amaçlı mayın tarama cihazları yapıyoruz. Biz bu tür teknolojilerin dünya piyasalarına sunulması amacıyla, artık lisansıyla, patentiyle ve teknolojisiyle KOBİ’lere transfer etmek istiyoruz. Türkiye’de KOBİ’lerin savunma sanayinde de rol alması ve yeni işletmelerin doğmasını amaçlıyoruz. TÜBİTAK yakında bu hedefler doğrultusunda çağrıya çıkacak ve şu teknolojiyi ticarileştiriyoruz diyecek. Talipli olanlara şartları sunacak ve teklif alacak” dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi