YÖK Genel Kurulu bugün toplanıyor

07.02.2008 - 08:56 | Son Güncelleme :

YÖK Genel Kurulu, yeni atamalar ve türban düzenlemesi tartışmaları altında bugün toplanacak

https://i.bigpara.com/i/55big/349YusufZiyaozcan2.jpg

YÖK Genel Kurulu, yeni atamalar ve türban düzenlemesi <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349YusufZiyaozcan2.jpg" align="right" vspace="5">tartışmaları altında bugün toplanacak.

CNNTURK

Üniversiteye girişte meslek liselilere ve imam hatiplilere uygulanan katsayı düzenlemesinin bugünkü toplantıda gündeme gelmesi beklenmiyor.
 
YÖK`ün şu anki üyelerinin çoğunluğu meslek lisesi mezunları ve imam hatiplilerin üniversiteye girişini kolaylaştıracak katsayı düzenlemesinden yana.
 
Ancak konunun bugünkü toplantıda gündeme gelmesi beklenmiyor. Yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan`ın da bu katsayı konusunu gündeme getirmeyeceği öğrenildi.
 
Baykal YÖK`e tepkili

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, toplantı öncesinde YÖK`e tepki gösterdi.
 
Baykal, Cumhurbaşkanlığına aktarması gereken YÖK Başkanı mı bu kararı aktaramamıştır. `Hele bir aktarsın da görelim` mi diyen olmuştur. Niye aktaramamıştır dedi.

Baykal`ın hedefinde ÜAK kontenjanından YÖK üyeliğine seçilen Prof. Celal Şengör`ün ismini üç haftadır Çankaya Köşkü`ne göndermeyen YÖK vardı.

Cumhurbaşkanı kontenjanından atanan üç üye de muhalefetin gündeminde.

Bu tartışmalar altında YÖK Genel Kurulu Özcan başkanlığındaki ilk toplantısını yapmaya hazırlanıyor. Kurula yeni üyeler de katılacak ama Şengör`ün ataması gerçekleşmediği için 1 eksikle yani 20 üyeyle toplanacak.

 

Hisse Başarıyla eklendi