Ykbnk Yapi Ve Kredi Bankasi A.s.`nin Basinda Yeralan Habere Iliskin Olarak Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklamaya Cevaben Gonde

29.06.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :


"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
Ilgi: a) 28.06.1999 tarih, 4/GID-1344/MS-MC/11729 sayili yaziniz.
b) 28.06.1999 tarihli yazimiz.
c) 29.06.1999 tarih, 4/GID/KD/11788 sayili yaziniz.
Ilgi a) yazinizda; basinda yeralan haberde Bankamiz istiraklerinden Super On-Line sirketinin Turkcell`e satildigina iliskin bilgilere yer verildigi belirtilerek bu habere iliskin aciklamamiz istenmis,
Ilgi b) yazimizla; belirtilen habere iliskin bir satis sozkonusu olmayip, kamuoyuna aciklamayi gerektirecek bir durumun olmadigini bilgilerinize sunmustuk.
Ilgi c) yazinizda; 29.06.1999 tarihinde basinda Bankamiz genel muduru Naci Sigin`a atfen yeralan haberde Super On-Line sirketine tekliflerin yapildigi, Super On-Line icin sadece Turkcell`den degil, yabanci yatirimcilardan da teklifler oldugu, bu konuda gorusmelerin surdugu ifade edildigi belirtilerek SPK Seri:VIII, No:20 sayili tebligin 7. Maddesinde belirtilen kapsam ve nitelikte ozel durum aciklamalarinin ayri ayri olarak yapilmasi gerektigi ilke karari paralelinde aciklamamiz istenmistir.
Genel mudurumuz Naci Sigin`in basin toplantisinda yapmis oldugu aciklamalar, bir kisim yabanci yatirim bankalarinin tek tarafli yapmis olduklari degerlendirmelerin Bankamiza intikali ile ilgilidir. Bu degerlendirmelere bagli olarak somut teklif intikal ettiginde tabii olarak Bankamiz yetkili kurullarinda baslayacak gorusmeler ile birlikte, Tebligin 7. Maddesi uyarinca Baskanliginiza bilgi verilecegi hususunu bilgilerinize sunariz." (IMKB BULTEN)
 

Hisse Başarıyla eklendi