YKB`den en özgür POS cihazı

28.01.2002 - 09:47 | Son Güncelleme :

Yapı ve Kredi Bankası, hizmeti müşterinin istediği yere kadar götürebilme olanağı sağlayacak GSM POS`u ticari hayata sunuyor


Yapı ve Kredi Bankası, hizmeti müşterinin istediği yere kadar götürebilme olanağı sağlayacak GSM POS`u ticari hayata sunuyor.

Özellikle bakkal, süpermarket gibi perakendecilere dağıtım yapan şirketler ile bir ofisten bağımsız olarak çalışanların kullanabilecekleri GSM POS, Turkcell`in kapsama alanının bulunduğu her noktada kesintisiz işlem yapıyor. Banka yeni GSM POS cihazını 2002 yılında 3 bin firmaya kullandırmayı hedefliyor. GSM POS, normal POS cihazlarından çok daha kısa sürede, 10 saniyede işlem yapıyor.

Cihaz üzerinden kayıp-çalıntı kartlarla işlem yapılmadığından işyerleri kötü kullanımlara karşı korunabiliyor.

Bu arada Yapı ve Kredi Bankası, kredi kartları konusunda Avrupa`daki bankalar arasında 18`inci sırada yer aldı. The Nilson Report`un 2000 yılı sonu verileriyle yaptığı değerlendirmeye göre, Yapı Kredi Bankası, Avrupa`da `Visa` ve `Mastercard` logolu kart kullandıran bankalar içinde sayı ve toplam ciro bakımından 18`inci sırada, tüm dünyada ise 50`nci sırada bulunuyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi