Yerlilerin Payı Yükseliyor

08.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


İMKB Başkanı Birsen yılbaşından bu yana yapılan 37 halka arzda hisselerin yüzde 70`ini yurtiçindeki yatırımcıların aldığını söyledi.


İMKB Başkanı Osman Birsen, yerli yatırımcının borsadaki payının arttığını söyledi. Birsen, yılbaşından bu yana gerçekleştirilen halka arzlarda hisselerin yüzde 70`inin ulusal yatırımcılar tarafından alındığını belirterek, Ulusal yatırımcı payının artması Borsa`nın geleceği açısından sağlıklı bir gelişme dedi.Osman Birsen, Euromoney tarafından düzenlenen Türkiye: İş, Finans ve Yatırım konulu konferansta yaptığı konuşmada, bugüne kadar halka arzlara talep açısından yabancıların hakim olduğunu, ancak yılbaşından bu yana ulusal yatırımcının hisse senedine olan talebinde patlama yaşandığını söyledi.


Hisse senetleri piyasasında yüzde 60 oranında olan yabancı yatırımcı portföyünün azaldığını ifade etti. Birsen, koalisyon hükümetinin uyguladığı ekonomik programla birlikte faizlerin gerilediğini, bunun da borsaya ciddi bir rahatlık sağladığını kaydetti. İMKB`nin yükselen borsalar arasında 4. sıraya yükseldiğini ifade eden Birsen, yılbaşından bu yana 37 halka arz gerçekleştirildiğini ve halka arza hazırlanan birçok şirket bulunduğunu kaydetti. Osman Birsen Nüfusun yüzde 50`si 20 yaşın altında ve anketler hisse senedine ilgi duyduklarını gösteriyor. Şimdi potansiyelimizi kullanmak sorunuyla karşı karşıyayız diye konuştu. (SABAH)

 

Hisse Başarıyla eklendi