Yeni İş Yasası Tasarısı´nı protesto

14.03.2003 - 17:15 | Son Güncelleme :

İş Yasası Tasarısı; Türk-İş, Hak-İş ve DİSK tarafından AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde düzenlenen eylemle protesto edildi


İş Yasası Tasarısı; Türk-İş, Hak-İş ve DİSK tarafından AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde düzenlenen eylemle protesto edildi.

3 konfederasyona bağlı sendikaların üyelerinin katıldığı protesto eyleminde konuşan Hak-İş Marmara Bölge Temsilcisi Celal Özdoğan, yeni tasarıyı, ´´57. Hükümet´in hazırladığı İş Güvencesi Yasa Tasarısı´nın rövanşını almak´´ olarak nitelendirdi. ´´Bu tasarı, işveren örgütlerinin intikam alma tasarısıdır´´ diyenÖzdoğan, hükümetin sermaye-emek denkleminde tarafsız davranması gerektiğini söyledi.

Özdoğan, ´´Hükümet yüzünü sermayeye, sırtını emeğe dönme hakkına sahip değildir´´ dedi. Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak da, hükümetin ´´yangından mal kaçırır´´ gibi bu yasayı çıkarmak istediğini belirterek, AK Partili iki sendikacı milletvekilini kınadığını ve Ankara´nın emekçilerin sesini duyması gerektiğini ifade etti. DİSK Yönetim Kurulu üyesi Hasan Kaya da, İş Yasası Tasarısı´nınmilyonlarca emekçinin geleceğini ilgilendirdiğini belirterek, ´´İşçi sınıfı olarak heykeltıraş, ressam değiliz ki çocuklarımıza gelecekte heykel ya da resim bırakalım. Biz çocuklarımıza onurlu ve şerefli bir gelecek bırakıyoruz´´ diye konuştu.

ORTAK AÇIKLAMA

Bu arada Faruk Büyükkucak, 3 konfederasyon başkanının imzasının bulunduğu ortak basın açıklamasını okudu. Açıklamada, İş Yasası Tasarısı´nın birçok noktada işçi haklarını ortadan kaldırdığı ve AK Parti´nin, işverenlerin taleplerini yerine getirerek yıllar süren mücadele sonucunda elde edilen iş güvencesine bir darbe indirme çabası içerisinde olduğu ileri sürüldü. Tasarıda, ´´AB´ye uyum adı altında şark kurnazlığı yapılarak kazanılmış hakların ortadan kaldırılmak istendiğinin´´ ifade edildiği açıklamada, işverenler ile AK Parti´nin bugüne kadar yapılan görüşmelerde sağlanan anlaşmaları yok sayarak, işçilere karşı açık birsavaş açtığı öne sürüldü. Açıklamada, ´´Bugün AK Parti il örgütünün önünde ilan ediyoruz ki;ekmeğini alın teriyle kazanan namuslu insanların ekmeğine göz dikenlerden ve onlara yardımcı olanlardan demokratik yollardan sonuna kadar hesap soracağız ve peşlerini bırakmayacağız´´ denildi. Konuşmaların ardından, aralarında Büyükkucak, Özdoğan ve Kaya´nın da bulunduğu bir grup sendikacı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu´yla yaklaşık yarım saat süren bir görüşme yaptı. Büyükkucak, görüşme sonrasında eyleme katılanlara yaptığı açıklamada, ´´Görüşmemizde bu yanlıştan dönülmesi gerektiği ve tasarı durdurulmadığı takdirde eylemlerin devam edeceği mesajını verdik. Şu an Başbakan´a ulaşmaya çalışıyorlar´´ diye konuştu. Protesto eylemi boyunca ´´İşçi kıyımına son´´, ´´Hükümet yasanı albaşına çal´´ ve ´´Kölelik yasası geri çekilsin´´ şeklinde sloganlar atan grup, ´´Allah korkunuz varsa, kölelik yasasını çıkarmayın´´ ve ´´Kıdem tazminatını gasp ettirmeyeceğiz´´ yazılı pankartlar taşıdılar. (A.A.)
 

Hisse Başarıyla eklendi