Yeni güvenli liman devlet tahvilleri mi?

07.01.2015 - 12:24 | Son Güncelleme :

Değer kaybeden borsalardan kaçan yatırımcıların devlet tahvillerine yönelmesi kağıtların faizlerini tarihi dip seviyelere çekti

https://i.bigpara.com/i/55big/foreks_yabanci.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/grafikler_650_4.jpg">

Değer kaybeden borsalardan kaçan yatırımcılar güvenilir olması nedeniyle devlet tahvillerine koştu. Ancak bu durum kağıtların getirilerinin tarihi düşük seviyeleri görmesine neden oldu.

Borsalardaki düşüşle yatırımcıların güvenilir olmasından dolayı devlet tahvillerine yönelmesi, kağıtların getirilerinin tarihi düşük seviyelere çekti.

Almanya'nın 10 yıllık devlet tahvillerinin getirisi yüzde 0.44 ile  yeni tarihi düşük seviyeye geriledi. Japonya’nın 10 yıllık devlet tahvilinin getirisi tarihinde ilk kez 0,30’nun altına geriledi. ABD’nin 10 yılık Hazine kağıtlarının getirisi de Ekim 2014’ten bu yana ilk kez yüzde 2’nin altını gördü.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Financial Times araştırma birimi Eurointelligence'ın analistlerinden Fabrizio Goria’nın Twitter hesabı üzerinden verdiği mesaja göre, Hollanda,Belçika, Avusturya ve Finlandiya’nın 10 yıllık tahvillerinin getirileri de rekor düşük seviyelerde. Hollanda yüzde 0,55, Belçika yüzde 0,71, Avusturya yüzde 2,64 ve Finlandiya da yüzde 0,52 ile rekor düşük seviyelerden işlem görüyor.

NEDEN DÜŞÜYOR?

Devlet tahvilleri en fazla kazancın elde edildiği yatırım araçları olmasa da güvenilir olması nedeniyle tercih ediliyor. Daha fazla yatırımcının devlet tahviline gitmesi, daha az getiri ve yatırımcılar için daha az kazanç anlamına geliyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi