Yeni Ekonomi Yüzünden İguanalar İşsiz

31.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Zorda kalan e - ticaret şirketi Petopia, 120 çalışanıyla beraber kadrolu iguanası Louie’yi de işten çıkardı.


Yeni ekonomi hisseleri ağırlıklı Nasdaq’da endeks sürekli kayıp vermeye başladığından beri, e - ticaret şirketlerine sermaye girişi azaldı. Yeterince müşteri siparişi gelmeyince de e - ticaret şirketleri küçülme yolunu seçmek zorunda kaldı. Bu nedenle özellikle ABD’deki e - ticaret şirketlerinde işten çıkarmalarda artış görüldü. İlginç bir işten çıkarma vakası geçtiğimiz perşembe San Francisco şehrinde yaşandı. İnternet üzerdinden evcil hayvan, hayvan malzemeleri ve yem satan Petopia şirketi, iş gücünün yüzde 60’ına denk düşen 120 işçiyi işten çıkarmaya karar verdi. Ancak Petopia, işten çıkardığı 120 çalışanı dışında kadrolu hayvanlarını da kovarak yeni ekonomide bir ilke imza attı. Petopia yönetimi, şirket merkezinin koridorlarında dolaştırdığı iguana, domuz, hamster ve çinçilaları da işten çıkarttı.


LOUİE,YE YENİ YUVA;

Petopia yönetiminin şirket merkezine gelen konukları etkilemek için beslediği evcil hayvanları bir hayvanat bahçesine vermeyi planladığı açıklandı. Loie isimli iguana ve Robert isimli domuzla beraber çinçilaların ve hamsterların satılabileceği de belirtildi. Petopia sözcüsü Donnella Koselka, şirketin içine düştüğü mali krizin yanı sıra yaptıkları bir birleşme görüşmesinin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine bu kararı aldıklarını söyledi. Şirket, geçen yıl ABD’nin ikinci büyük evcil hayvan mağazaları zinciri Petco tarafından kurulmuştu. Haziran ayında da Petopia’nın en büyük rakibi Petstore.com şirketi bütün işçilerini işten çıkarttı.


LATİN AMERİKALILAR ETİNE BAYILIYOR;

Doğada çok sayıda türüne rastlanılan iguanalar kertenkeleler ile aynı familyadan geliyor. Resimdeki iguana Louie’nin cinsinden olmasa da yakın akrabası olarak kabul ediliyor. Latin Amerika ve Karaib Adaları’nda rastlanan iguanaların boyu doğal ortamlarında yaşadıklarında 1.80 metreyi buluyor. Ağırlıkları da 15 kiloya kadar ulaşabiliyor. (MİLLİYET)
 

Hisse Başarıyla eklendi