Yeni bir isimle faaliyete geçiyor

15.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Geçen yıl, bankaların haciz uygulamaları nedeniyle üretimi durdurulan ve kapatılan Köytaş Tekstil, farklı bir isim altında tekrar faaliyete geçiyor.

‘Köytaş için Nazilli Güçbirliği A.Ş.’ adıyla kurulan şirket, Köytaş Tekstil’in tesislerini kiralayarak çalışacak.

İlk etapta işletme giderleri için sermayeye ihtiyaçları olduğunu söyleyen Köytaş İçin Nazilli Güçbirliği Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Koç, yeni şirketi hemen halkaa çarak gelir elde etmeyi planladıklarını belirtiyor. 450 milyar lira olması hedeflenen sermayenin 100 milyarlık kısmı Köytaş hissedarlarına, geri kalan 350 milyarlık kısmı ise Nazilli halkına ayrılacak. Yıllık 5 trilyon lira hedeflediklerini ifade eden Koç, bu paranın 675 milyarınını Nazilli şirket ortaklarına, geri kalan kısmının ise Köytaş’a verileceğini belirtiyor. Koç, şirket ortaklarına yüzde 150 kar payı vereceklerini sözlerine ekliyor. Köytaş’ın borçlarının yüzde 70’inin 2 yıl içinde yeni kurulan şirketin karıyla ödenmesinin hedeflendiğine dikkat çeken Koç, yüzde 30’luk bölümün ise uygun vadelerle ödeneceğini söylüyor.

Şirketin ilk üç ayda eksik kapasiteyle çalışması, ancak üç ay sonunda aylık 3.5 milyon metre ile tam kapasite çalışması hedefleniyor. Köytaş’ın üretimde olmadığı dönemde yerinin doldurulamadığını iddia eden Koç, 2 yıl içinde yaraların sarılacağının altını çiziyor. Koç, hedeflerinin baskıda dünyada bir numara olmak olduğunu da sözlerine ekliyor. (PARA-BORSAMARKET)
 

Hisse Başarıyla eklendi