Yeni başkan ne zaman belli olacak?

06.06.2014 - 09:21 | Son Güncelleme :

TÜSİAD’da Muharrem Yılmaz’ın beklenmedik istifasının ardından yeni başkan arayışı başladı

https://i.bigpara.com/i/55big/tusiad_650.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/tusiad_650.jpg">

TÜSİAD’da Muharrem Yılmaz’ın beklenmedik istifasının ardından yeni başkan arayışı başladı.

Dün kulislerde en kıdemli başkan yardımcısı Haluk Dinçer’in adı öne çıktı. Ancak Dinçer, henüz bir karar alınmadığını belirterek, yeni başkanın önümüzdeki hafta açıklanabileceğini söyledi. Muharrem Yılmaz’ın “TÜSİAD’a zarar vermemek için istifa etmesi” patronlar kulübünün de tarihinde bir ilk oldu.

İstifa kararı çok sıcak olsa da sabah saatlerinde kulislerde başkanlık konusunda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer’in ismi gündeme geldi. Ancak CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşılayan Haluk Dinçer, toplantıda başkanlık için henüz karar alınmadığını açıkladı.

Dinçer’in açıklaması şöyleydi: “Bu bir süreç tabii henüz yönetim kurulu bir karar vermemiş durumda. Arkadaşlarım zaten burada beraber, ben en kıdemli başkan yardımcısı olarak karşınızda bulunuyorum. Ama iki başkan yardımcısı arkadaşım biri solumda, biri sağımda Memduh bey ve Tayfun bey. Ama başkan yardımcısı olacak diye bir şart da yok tüzüğümüzde. Yönetim kurulu üyelerinden herhangi birisi başkanımız istifa ettiği için başkan seçilecek yönetim kurulu tarafından. O da genel kurula kadar görev yapacak.” Dinçer, “Ne kadar süre içerisinde açıklanması planlanıyor” sorusuna ise “Bir hafta içerisinde açıklama yapılmasını ümit ediyoruz”  dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi