Yemen'e müdahale petrol fiyatını fırlattı

26.03.2015 - 09:54 | Son Güncelleme :

Yemen'deki operasyon sonrası petrol fiyatları yükseldi

https://i.bigpara.com/i/55big/benzin_petrol_650_8.jpg

Petrol fiyatlarında sert yükseliş görüldü. Brent petrolü Suudi Arabistan ve müttefiki ülkelerin Yemen'de başlattıkları askeri harekatın ardından yüzde 6 değer kazanarak 60 doları aştı.

##$$ILISKILIHABERWIDGET##$$

Petrol ithalatçısı ülkelerin petrol arzına yönelik bir tehlike görmediklerini açıklamalarının ardından yeniden 60 doların altına indi. Brent petrol şu sıralarda 58 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Yükselişler devam edebilir 
Destek Menkul

Haberin Devamı

Dün açıklanan ABD ham petrol envanterlerinin beklentilerin üzerinde açıklanması sonrasında bir miktar gevşemeler gözlemlediğimiz brent petrol fiyatlarında Suudi Arabistan’ın Yemen’i bombalaması haberi ile birlikte sert yükselişler gözlemledik. Yemen’deki iç karışıklığın ardından Körfez Arap Ülkeleri işbirliği konseyi ülkeye askeri operasyon düzenleyince petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareketler görüldü.

Teknik olarak bakıldığında ise 57.00 seviyesi üzerinde kalındığı surece toparlanmaların devam edebileceğini düşünüyoruz. Yukarıda 60.00 dolar direnç seviyesine kadar yükselişler devam edebilir. Olası gevşemelerde ise 55.20 ile 54.60 destek seviyeleri olarak izlenebilir.

 

Hisse Başarıyla eklendi