Yellen`in adaylığı bu hafta oylanacak

19.11.2013 - 08:44 | Son Güncelleme :

Yellen`ın Fed başkanlığına adaylığının bu hafta Senato Bankacılık Komitesi`nde oylanması planlanıyor

https://i.bigpara.com/i/55big/janet_yellen_7.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/janet_yellen_2.jpg">Yellen`ın Fed başkanlığına adaylığının bu hafta Senato Bankacılık Komitesi`nde oylanması planlanıyor.

Janet Yellen`ın Fed başkanlığına adaylığının bu hafta Senato Bankacılık Komitesi`nde oylanması planlanıyor.

Bankacılık Komitesi`ndeki oylama 21 Kasım`da yapılacak ve bu oylama, bu yılın ilerleyen dönemlerinde tüm Senato`nun oylaması için zemin hazırlayacak. Demokratlar, 22 üyeli Komite`te 2 oy önde görünüyor ve hiçbir Demokrat Yellen`ın adaylığına karşı değil. Oylama sonucu adaylığın onanması durumunda, halihazırda Fed`de başkan yardımcılı görevini yürüten Yellen, ABD merkez bankasının ilk kadın başkanı olacak.

Yellen, 67, would succeed Ben S. Bernanke, whose current term ends in January. Senator Sherrod Brown, an Ohio Democrat, led an effort with 20 Democrats to send President Barack Obama a letter in support of Yellen before she had been nominated.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

67 yaşındaki Yellen, Ocak ayında görev süresi, dolacak olan Ben S. Bernanke`den görevi devralacak. Ohio Demokrat senatörü Sherrod Brown, adaylığı öncesi Yellen`a destek için Başkan Baracak Obama`ya 20 Demokratın yolladığı mektuba öncülük etti.

Yellen, Fed`in son para politikasına karşı olmalarından dolayı Bazı Cumhuriyetçilerin muhalefeti ile karşı karşıya.

Cumhuriyetçiler, Fed`in bilançosunu yaklaşık 4 trilyon dolara yükselten varlık alım programının hızına muhalefet ediyor. Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), Eylül 2012`de aylık 40 milyar dolarlık mortgage tabanlı menkul kıymet alımına başladı ve buna ek olarak, Aralık ayında, aylık 45 milyar dolarlık Hazine tahvili alımı yapacağını duyurdu.

Fed yetkilileri, varlık alımlarının mevcut hızının, istihdam piyasasının kayda değer bir şekilde iyileşmesine kadar devam edefeğini kaydediyorlar.

2010 yılında, Bankacılık Komitesi`nin önde gelen Cumhuriyetçileri, Idaho`dan Mike Crapo, Alabama`dan Richard Shelby, Louisiana`dan David Vitter ve Tennessee`den Bob Corker`ın da aralarında bulunduğu Cumhuriyetçi senatörler Yellen`a muhalif olmuştu. Bu senatörlerin tümünün Bankacılık Komitesi`ndeki üyelikleri halen devam ediyor.

Yellen, Senato`da çoğunluğu sağlamaya yetecek 60 oyu alması için 5 Cumhuriyetçi`nin oyuna ihtiyacı var.

 

Hisse Başarıyla eklendi