Yatırımcıyı kurtarmak için faiz indirilmemeli

06.09.2007 - 16:02 | Son Güncelleme :

OECD Baş ekonomisti Jean-Philippe Cotis Aşağı yönlü riskler daha da kötüleşti dedi

https://i.bigpara.com/i/55big/

OECD Baş ekonomisti Jean-Philippe Cotis Aşağı yönlü riskler daha da kötüleşti dedi.

REFERANS

Reuters haber ajansı ile yaptığı söyleşide kuruluşun, ABD`de resesyon<ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/dolar121.jpg" align="right" vspace="5">olacağını beklemediğini ancak bu ihtimali yok saymadığını da belirterek, ABD Merkez Bankası`nın (FED) faiz indirimini çok geciktirmeyeceği beklentisinde. Piyasalarda 18 Eylül`de yapılacak Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısından faiz indirim kararı çıkacağı beklentisi zirve yapmış durumda.

OECD yetkilisi, geçen cuma FED Başkanı Ben Bernanke`nin yaptığı açıklamaya destek vererek faiz politikasının ekonominin temellerine dayanması gerektiğini söyledi ve yetkilileri aşırı risk alan piyasa aktörlerini kurtarmak için para politikalarını gevşetmemek gerektiği konusunda uyardı. Cotis, merkez bankalarının likidite operasyonlarının para politikasından farklı olduğunu da belirtti. Ekonomist Merkez bankaları yalnızca risk alanları kurtarmak için faiz indirirse etik bir tehlike söz konusu olur diye konuştu.

Bernanke de geçen cuma yaptığı açıklamada FED`in görevinin aşırı risk altına giren ve bu yüzden zarara uğrayan yatırımcıları kurtarmak olmadığını vurgulamıştı.

FED, ağustos başında başlayan likidite daralmasını rahatlatmak için piyasaya nakit enjekte etmekten iskonto faiz oranlarını yüzde 0,50 indirmeye kadar çeşitli yöntemlere başvurdu. Bernanke`nin finans piyasalarında yaşanan krizin reel ekonomiye sirayet edeceğine dair işaretler olmadığı sürece yüzde 5,25 seviyesindeki gösterge faiz oranını indirmeye yanaşmayacağı belirtiliyor.

KABUS GERİ DÖNÜYOR

AVRUPA`DA ENFLASYON BASKISI ARTACAK

 

Hisse Başarıyla eklendi