Yatırımcı haftasonu öncesi risk azaltıyor

13.06.2014 - 09:21 | Son Güncelleme :

Sabah saatlerinde piyasalarda yaşanan kısa süreli iyimserlik, yatırımcıların hafta sonuna girmeden risk azaltmak istemesiyle yerini satışa bıraktı

https://i.bigpara.com/i/55big/ISIS2.jpg
<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/ISIS2.jpg">

Sabah saatlerinde piyasalarda yaşanan kısa süreli iyimserlik, yatırımcıların hafta sonuna girmeden risk azaltmak istemesiyle yerini satışa bıraktı.


Borsada satış ikinci seansta yüzde 1,5 değer kaybederken 78500 puana kadar geriledi. Dolar kuru da gün içinde 2,13'ü aştı.

Konsolosluk çalışanlarının sağlık durumunun iyi olduğuna dair hükümetten yapılan açıklamalar ve krizin yakında çözüleceğine dair haberlere rağmen yatırımcılar büyük pozisyonla hafta sonuna girmek istemiyor.

İŞİD'in Tikrit'teki rafineriyi kuşattıklarına dair haberler petrol fiyatlarını 10 ayın zirvesine çekerken, borsalarda bozulmanın bir nedeni de bu oldu. Küresel borsalarda da satış yaşanırken, İngiltere borsasında kayıp yüzde 1'i aştı. Almanya borsasında kayıp yüzde 0,9'a geldi.

Gedik Yatırım Yurtiçi Satış Müdürü ve bigpara.hurriyet.com.tr yazarı Eral Karayazıcı son 2 günde yaşanan gelişmelerin ardından BIST'ta nasıl bir seyir izlenebileceğini yorumladı.

ERAL KARAYAZICI'NIN YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

##$HABER_939788$##
 

Hisse Başarıyla eklendi