Yatırım Ortaklıkları dirençli

21.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Düşen piyasaya rağmen Yatırım Ortaklıkları ortalama yüzde 4 primli.


Borsa düşüş trendine girdiğinden beri Yatırım Ortaklıkları oldukça direnen bir yolda ilerliyor. Diğer endeksler oldukça yüksek düşüş gösterirken, Yatırım Ortaklıkları endeksi en az düşenler arasında demirbaş olmuş durumda.

Bugün ilk seansta en çok yükselenler içinde ilk 5’te yer alan Mustafa Yılmaz Yatırım Ortaklığı, Taç Yatırım Ortaklığı, Global Yatırım Ortaklığı, Varlık Yatırım Ortaklığı ve Garanti Yatırım Ortaklığı düşen piyasaya rağmen ortalama yüzde 4 primli.

Yatırım ortaklıklarının takas dökümlerine bakıldığında,

Global Yatırım Ortaklığı’nın yüzde 66’lık kısmını Global, Deniz Yatırım ve İş Bankası paylaşıyor. Hissede en büyük pay Global Menkul’a ait olup, şirket 1 aydır hisseleri elinde tutuyor.

Garanti Yatırım Ortaklığı’nın yüzde 18 hissesi İş Bankası’nın elinde olup, yüzde 16’sı ise Garanti Yatırım’da. Kasım ayı başından itibaren Yapı Kredi 90 trilyonluk satış yapıyor. Hissede en büyük alıcı konumunda İş Bankası görülüyor.

Taç Yatırım Ortaklığı’nın yüzde 67’si Yapı Kredi Yatırım’da. Ay başında bu pay yüzde 70’lerde iken 56 trilyonluk satışla payı yüzde 67’ye geriliyor.

Mustafa Yılmaz Yatırım Ortaklığı’nın yüzde 31’i Prim Menkul Değerler’de olup, yüzde 17,8’i İş Bankası’nda. 1 aylık değişime bakıldığında Prim Menkul ay içinde 18 trilyonluk mal satıyor. (Tradecnet )

 

Hisse Başarıyla eklendi