Yatırım Hamlesi Başlattı

26.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Özelleştirme sonrası 183 milyon dolarlık yatırım hamlesi ile yeniden yapılanmaya giden Kardemir, kapasite artışı ve ürün gamındaki çeşitlendirmeler ile önümüzdeki yıllarda iç pazarın yanı sıra dış pazarda da güçlenmeyi hedefliyor.

Kardemir Genel Müdürü Ahmet Fuat Erkal, 1999’da tamamladıkları yatırımları ile şirketin yıllık çelik üretim kapasitesinin 650 bin tondan, 1 milyon 100 bin tona çıkarıldığını, üretim maliyetlerinde ise ton başına 60 dolar düzeyinde tasarruf sağlandığını belirtiyor.

Türkiye’nin deprem gerçeğine de dikkat çeken Erkal, çelik yapılaşmasının önemine dikkat çekerek, Kardemir’in önümüzdeki yıllarda ağır profil satışlarında belirgin bir artış olacağını ifade ediyor. Erkal, Kardemir’in kısa ve orta vadeli planlama çalışmalarında 1 milyon ton civarında gerçekleşen ham çelik kapasitesini en yüksek kaliteli ürünlere kaydırması gerektiğini vurguluyor. Kardemir, ürün çeşitlendirmesini etkin satış ve pazarlama stratejileri ile desteklemeyi planlıyor. Erkal, şirketin ürün gamının yurtiçi pazara yönelik planlanmış olmasına karşın haddehanelerde uygulanacak yenileştirme yatırımları ile iharcata yönelik uygulamaların da yapılacağına dikkat çekiyor.

Elektrik enerji ihtiyacını karşılayabilmek için çalışmalara başladıklarını belirten Erkal, geçtiğimiz günlerde otoprodüktör sistemi ile çalışacak rüzgar enerjisi santralinin kurulmasına yönelik P&R Elektrik Teknoloji ile Almanya’da mutabakat zaptı imzaladıklarını ifade ediyor. (PARA-BORSAMARKET)
 

Hisse Başarıyla eklendi