Yat ve Uçak Satışta

03.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Etibank`ın sahibi Dinç Bilgin, bankadan aldığı kredileri sonuna kadar ödeyeceğine ilişkin kendisinin kaleme aldığı bir açıklamada sahip olduğu yatı ve uçağını satacağını açıkladı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`na devredilen Etibank`ın eski Yönetim Kurulu Başkanı Dinç Bilgin, Etibank`dan kredi kullandığını ancak, tek kuruş hortumlamadığını bildirdi. Etibank`ın yeni yönetimine başvurarak, murakıpların iddia ettiği tüm kredileri tasfiye etmek istediğini resmi olarak bildiren Bilgin, banka sahibi olmadan önce satın aldığı tekne ve uçağını da iyi niyetinin bir göstergesi olarak hemen satışa çıkaracağını söyledi. Bilgin, Etibank`a ve diğer bankalara olan borçlarını son kuruşuna kadar ödeme imkanına sahip olduğunun da altını çizdi.


Etibank`tan grup şirketlerine kullandırılan kredilerin tamamında şahsi kefalet imzası ve varlıklarının ipoteği bulunduğunu kaydeden Bilgin, bu nedenle devir haberini duyduğu anda yurtdışından ilk uçakla ülkeye, işinin başına döndüğünü bildirdi.
Dün ayrıca Sabah gazetesinin yanı sıra Yeni Binyıl, Takvim ve Fotomaç gazetelerinin yayın imtiyazlarının da, bedelsiz olarak Bilgin Yayıncılık`tan Sabah Yayıncılık`a devredildiği duyuruldu. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi