Yaşar Okuyan, MHP`ye katıldı

29.08.2002 - 12:56 | Son Güncelleme :


MHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, seçimleri erteletmenin ve yeni hükümet kurmak için sürdürülen çabaların ileri bir aşamaya taşınması için şimdi de gensoru yolunun deneneceğinin anlaşıldığını belirterek, yeni hükümet kurma arayışlarının gerisindeki asıl nedenin, 3 Kasım seçimlerini erteletmek olduğunu söyledi.

Yalova Bağımsız Milletvekili Yaşar Okuyan`ın MHP`ye katılması dolayısıyla Sheraton Oteli`nde düzenlenen törende konuşan Bahçeli, Türkiye`nin, 3 Kasım seçimlerine, geçmişte benzeri görülmeyen siyasi pazarlıkların yapıldığı bir ortamda gittiğini belirterek, Siyasi ikbal ve çıkar hesaplarıyla, demokrasinin ruhuyla bağdaşmayan oyunlar sahnelenmektedir` diye konuştu.

Bahçeli, Bu oyunun her aşamasında suçüstü yakalanmaları, kendilerini yılgınlığa düşürmemektedir. Suçu birbirlerine atarak, kaygan bir zeminde siyaset yapmayı sürdürmektedirler. Sahnelenmek istenen bu oyunların temeli de amacı da meşru değildir, kullanılan araç ve yöntemler de meşru değildir. Siyasi kirlenme üzücü ve ürkütücü boyutlara ulaşma istidadı göstermektedir. Siyasi partiler geçicidir, siyasiler fanidir. Ebedi olan, Türkiye`de demokrasinin güçlendirilerek yansıtılması idealidir dedi.

Bazı siyasi partilerin, 57. Hükümet`in meşruiyetini kaybettiğini iddia ettiklerini savunan Bahçeli, Bunlara sormak lazım. Bir seçim hükümeti olarak görev yapan 57. Hükümet neden meşruiyetini kaybetmiştir? Bunun cevabı yoktur. Bunun yerine siyasi pazarlıklarla kurulması amaçlanan yamalı bohça hükümet mi meşru sayılacaktır sorusunun da cevabı yoktur diye konuştu.

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller`in, son olarak MHP`nin kadrolaşma hareketi içine girdiği iddiasını yeni bir gerekçe olarak dile getirdiğini kaydeden Bahçeli, Bu konuda kendisiyle polemiğe girme niyetinde ve ihtiyacında değilim. Sadece, hiçbir dayanağı olmayan bu suçlamayı kendilerine ve temsil ettiği siyasi geleneğe yakıştıramadığımızı ifade etmekle yetineceğim görüşünü dile getirdi.
 

Hisse Başarıyla eklendi