Yasaklıların halka arz merakı

25.07.2003 - 09:22 | Son Güncelleme :


SPK`nın yasaklılar listesinde bulunan Mahmut Nedim Koç, Koç Haddecilik, Halil Güvener ise Çeşme Bağcılığın hisselerini halka arz için harekete geçti

Halen SPK`nın yasaklılar listesinde bulunan Mahmut Nedim Koç ve Halil Güvener`i halka arzı heyecanı sardı. Hatta iki olaydan dolayı SPK`nın borsada işlem yapma yasağı getirdiği Mahmut Nedim Koç, yüzde 95`ine sahip olduğu Koç Haddecilik`in halka arzı için İMKB`ye başvurdu bile. Koç, şimdilerde SPK`dan izin bekliyor.

1996 yılında SPK`nın yasaklı listesine giren eski spekülatörlerden Halil Güvener de geçtiğimiz günlerde Söksa`nın yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenir üstlenmez yaptığı ilk açıklamada, sahibi olduğu bir diğer şirket Çeşme Bağcılığı halka açmaya hazırlandığını söyledi.

Mahmut Nedim Koç ve Halil Güvener`in şirketlerini borsada halka arz etmek için çalışıyorlar ancak SPK`nın tavrının ne olacağı henüz netlik kazanmış değil. Konu ile ilgili görüştüğümüz Koç Haddeciliğin sahibi Mahmut Nedim Koç, izin çıkacağına emin görünüyor. Koç, SPK`dan, Koç Haddecilik`in için izin çıkmasını bekliyor musunuz? sorumuza, Tabii ki bekliyorum. Yasaklı olan benim. Şirketim yasaklı değil yanıtını verdi.

ŞİRKETİM YASAKLI DEĞİL
Mahmut Nedim Koç`a Borova Yapı`daki işlemleri nedeniyle 8 Ağustos 2002 ve 19 Haziran 2003 tarihlerinde yasak getirilmişti. Koç, 31 Mart tarihinde Koç Haddecilik`in yüzde 25.13`ünün halka arzı için İMKB`ye başvurdu. Koç Haddecilik`in halka arz başvurusu borsa internet sitelerinde kurban aranıyor gibi yorumlara yol açarken Mahmut Nedim Koç`un görüşleri şöyle

Şirketin kurumsal bir kimliği var. Benim şahsımla ilgili olarak gelen bir yasağın bunu etkilememesi gerekli. Ayrıca dava da halen sürüyor. Bu hafta ön kurula talebimiz girer diye tahmin ediyorum.

Doğusan, Söksa ve TSKB`deki işlemleri nedeniyle 1996 yılında SPK`nın yasaklı listesine giren ve halen o listede adı yer alan Halil Güvener ise henüz İMKB`ye Çeşme Bağcılık için halka arz başvurusu yapmış değil. Ancak Güvener bu yöndeki niyetini bir basın açıklaması ile duyurdu.

Kısa bir süre önce hisselerinin büyük çoğunluğu kendisine ait olduğu halde yönetiminde yer alamadığı Söksa`nın başına geçen Halil Güvener, şirketin merkezini de İstanbul`a taşıdı.

Alaçatı şaraplarını üreten Çeşme Bağcılığın Söksa`nın iştiraki olduğunu kaydeden Güvener açıklamasında, Çeşme Bağcılığın minimum öz kaynağı 30 trilyon, ödenmiş sermayesi 5.5 trilyondur. Çok yakında Es Yatırım lider girişimciliği ile halka açılacak. Söksa ile SPK arasında eskiden yaşanan sorunlar ortadan kalktı dedi.
 

Hisse Başarıyla eklendi