`Yapısal reformlar ve özelleştirmeler aynı hızla sürecek`

23.07.2007 - 10:08 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ekonomik program ve yapısal reformlara devam edeceklerini, yapısal reformların en önemlilerinden olan özelleştirmeyi aynı hızla sürdüreceklerini söyledi.
Dün gerçekleştirilen genel seçimlerde yaklaşık yüzde 47 oy alarak tek başına iktidar olmayı garantileyen AKP`nin yaklaşık beş yıllık iktidarı sırasında maliye bakanlığı görevini yürüten Kemal Unakıtan, Reuters haber ajansının sorularını milletvekili adayı olduğu Eskişehir`den telefonla yanıtladı. Kemal Unakıtan, bir soru üzerine daha önce de iktidara geldiklerinde boş vaatlerde bulunmadıklarını, bugüne kadar ne söyledilerse yaptıklarını ve bundan sonra da aynı kararlılıkla taahhütlerini yerine getireceklerini söyledi.
Milletimiz yaptıklarımızı ve gerçeği gördü. Bize hak ettiğimiz desteği verdi ve biz de bu güçle çalışmaya devam edeceğiz diyen Kemal Unakıtan, Aynı kararlılığı ekonomi alanında göstereceğiz. Ekonomik program ve yapısal reformlar aynı şekilde devam edecek şeklinde konuştu.
Unakıtan, sonuçlar henüz kesinleşmese de genel seçimlerde ortaya çıkan siyasi tablonun Türkiye`yi daha da güçlendirdiğini ve bunun siyasi alanda da etkilerinin olacağını vurgulayarak, Avrupa Birliği ile müzakerelere daha da hız kazandıracağız dedi.
Özelleştirmenin uyguladıkları programın ve yapısal reformların en önemli ayağını teşkil ettiğinin ve bundan vazgeçilmeyeceğinin altını çizen Unakıtan, Özelleştirme aynı kararlılıkla sürecek dedi.
Bütçeye ilişkin birçok kesimden eleştiriler geldiğini ancak bugüne kadar `hiçbir şekilde` popülist uygulamaya yönelmediklerini vurgulayan Kemal Unakıtan, Bu söylenenlerin doğru olmadığını ortaya koyduk. Mali disiplin devam etti ve etmeye devam edecek.
Bugüne kadar seçim ekonomisi uygulamadık. Popülist politikalara da sapmayacağız. Bütçe sene sonundaki hedeflerini ulaşacak, bunda bir sorun yok. Seçim bütçe hedeflerini etkilemeyecek değerlendirmesinde bulundu.
 

Hisse Başarıyla eklendi