Yabancılar faiz indirimi için ne diyor?

15.02.2008 - 12:20 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/

Merkez Bankası`nın dünkü faiz indirimi piyasaları fazla şaşırtmadı. Yabancılardan gelen raporlarda da benzer ifadeler dikkat çekiyor.

HÜRRİYET

Yatırım Bankası Lehman Brothers, çeyrek puanlık indirimin beklentileri dahilinde olduğunu açıkladı. Türkiye ekonomisindeki makro gelişmelerin bu faiz indirimine destek verdiğini ifade eden banka, düşen enflasyona paralel Merkez Bankası`nın önümüzdeki aylarda da indirimlere devam edeceğini tahmin etti.

Lehman Brothers, önümüzdeki ay yapılacak toplantıda 25 baz puan indirim yapılacağını öngördü.

Danske Bank`ın raporunda indirimin piyasa beklentileri dahilinde olduğu vurgulanırken, Merkez Bankası`nın enflasyon baskısının azalmasına işaret etmesine dikkat çekti. Ancak MB`nin kötüleşen global kredi koşullarının iç pazarda toplam talebi düşüreceği ve buna paralel enflasyonu yavaşlatacağı öngörüsüne katılmayan Danske Bank şu ifadeleri kullandı: 

Biz bu yorumu biraz iyimser buluyoruz. Global kredi şartlarının kötüleşmesi enflasyon baskısını artıracak bir unsurdur.

Ekonomist Tevfik Aksoy tarafından hazırlanan Deutsche Bank raporunda da indirimin tahmin edildiğigibi olduğu ve yapılan açıklamada da sürpriz ifadelerin bulunmadığı belirtildi. Raporda Merkez Bankaı`nın önümüzdeki aylarda da faiz indirimine devam etmesinin beklendiği kaydedildi. Buna göre 2008 sonuna kadar banka 0.75 puanlık bir indirim yapacak ve faizleri yüzde 14.50`ye çekecek.

 

Hisse Başarıyla eklendi