`Yabancı yatırımcı faiz düşünce gelecek`

14.07.2003 - 09:23 | Son Güncelleme :


ABD`de iş dünyas temsilcileriyle görüşmeler yapan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yabancıların Türkiye`ye gelmek için faizlerin düşmesini beklediğini söyledi.
New York ve Boston`da yatırımcılarla görüşen Unakıtan, Türkiye`ye dönüşü sonrası Atatürk Havalimanı`nda basın toplantısı düzenledi. Unakıtan, yabancı yatırımcıların Türk ekonomisindeki gelişmeleri olumlu değerlendirdiğini, faizlerin düşmesiyle oldukça büyük yatırım şirketlerinin geleceğini belirtti.
Tekel`in özelleştirilmesiyle ilgili görüşmeler de yapan Unakıtan, Philip Morris şirketinin bu konuda oldukça istekli göründüğünü, diğer ilgili yatırımcıların ise henüz isimlerinin açıklanmasını istemediğini belirtti.

Irak için işbirliği
Irak`ın yeniden yapılanması için ABD`li şirketlerin Türkiye`nin de bu girişimde yer almasını istediklerini kayeden Unakıtan, Bazı büyük şirketlerin CEO`larıyla görüşmeler yaptık. Buna sıcak bakıyorlar. Türkiye`nin altyapısının güçlü olması ve işadamlarının Irak`ı tanıması nedeniyle mutlaka Türkiye`yi de kullanacaklarını söylediler dedi.
 

Hisse Başarıyla eklendi