Yabancı fonlar yatırımcısını üzdü

28.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

Bu yılın ilk beş ayında yatırımcısını en fazla zarara uğratan fon yüzde 15.3`lük kayıpla Alliance International Health Care Fund (B) oldu


Türkiyede`de halka arz edilen yabancı yatırım fonları da yatırımcıları üzdü. Söz konusu fonlardan 12`si yatırımcılarını yüzde 15`e varan oranlarda zarar uğrattılar. SPK`nın verilerine göre, payları Türkiye`de halka arz edilen toplam 19 yabancı yatırım fonu bulunuyor. Söz konusu fonların Türkiye`de halka arz edilen paylarının toplam değeri ise 271 milyon dolar düzeyinde seyrediyor.

Yabancı yatırım fonları içerisinde bu yılın Ocak-Mayıs döneminde yatırımcısını en fazla zarar uğratan fon yüzde 15.3`lük kayıpla Alliance International Health Care Fund (B) oldu.

Kar eden fonlar
Türkiye`de halka arz edilen yabancı yatırım fonlarından American Income Portfolio (A) bu yılın ilk 5 ayında yüzde 2.6, American Income Portfolio (B) yüzde 2.2, Short Maturity Dollar Portfolio (A) yüzde 2, Short Maturity Dollar Portfolio (B) ise yüzde 1.8 oranında değer kazandı. Bu dönemde US Long Term Bonds yatırımcılarına yüzde 0.94, Global Bonds Euro ise yüzde 3.73 oranında getiri sağladılar.

Bu arada, Mart ayında birleştirilen Citi Money USD adıyla birleştirilen Money Manager 1 ve Money Manager 2 için ise 5 aylık getiri hesaplanmadı. Citi Money USD`nin pay fiyatı mayıs ayı sonunda 2 bin 319 dolar olarak gerçekleşti.
 

Hisse Başarıyla eklendi