Windows Uyumsuz Çıktı

25.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Teknoloji dünyasının üzerinde en çok konuştuğu 2 ürün olan Microsoft`un son işletim sistemi ``Windows ME`` (Millennium Edition) ile hızlı internet bağlantısının birbiriyle uyuşmadığı ortaya çıktı. Interactive Week adlı derginin haberine göre, ``hızlı bağlantıyla uyuşmayan Windows ME, bu bağlantıyı taş devrindeki kadar yavaş hale getiriyor``.


MİCROSOFT DURUMDAN HABERDAR;

Sorunun ilk kez ABD`nin önemli bir bölümüne hizmet veren BellSouthBaby Bell telefon şirketinin yaygın olduğu bölgelerde ortaya çıktığını kaydeden dergi, ``kısa adı DSL olan hızlı bağlantı ile ME yazılımının uyuşmadığını`` öne sürdü. Durumdan haberdar olduklarını belirterek dergiye açıklamada bulunan bir Microsoft sözcüsü, ``sorunun internet ve hızlı bağlantı hizmeti veren kurumlardan kaynaklandığını`` savundu ve ``anlaşıldığı kadarıyla bu şirketler müşterilerine DSL yazılımının yeni sürümünü dağıtmamışlar`` şeklinde konuştu. Sözcü, ``Microsoft`un, sorunun ortadan kaldırılması amacıyla internet hizmeti sunan kuruluşlarla işbirliği yapacağını`` da sözlerine ekledi.


Ancak Windows MEDSL uyuşmazlığının sadece BellSouth şirketiyle değil, ABD`nin en geniş telefon şebekesine sahip olan Verizon şirketiyle de yaşandığı ifade edildi. Uzmanlar, sorunun kısa yoldan çözümlenebilmesi için, kullanıcıların, hızlı bağlantı modemini üreten firmanin web sitesine girerek, WindowsME ile uyumlu olan ``driver`` yazılımını bilgisayarlarına yüklemeleri gerektiğini bildiriyorlar. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi