Web Otolar Geliyor

27.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanan otomobil şirketleri, DVD`li ve internet bağlantılı otomobilleri piyasaya sürüyor...

Dünyayı kasıp kavuran teknoloji ve internet dalgasıından faydalanmak isteyen otomobil üreticileri, artık iletişim yeteneği güçlü araçlara yöneliyor. Artık otomobillerde standart olarak bulunan yol bilgisayarı ve mobil telefonların ardından sırada DVD, internet, uydu çağrı sistemi gibi birçok teknolojik kolaylık var. Peugeot Citroen`e göre 2002 yılında, otomobillerin yüzde 80`inin iletişim becerisi olacak. Tüm firmaların da bu yönde çalışmaları var. Örneğin, Renault`nun Pangea modeli, video konferans özelliklere sahip bir konsept araç. Siemens ve Spirit şirketleri de Mercedes platformu üzerine bir cyber oto dizayn etti. Araç 2005`te yollara çıkacak. General Motors`un OnStar sistemi, GPS, yani uydu bağlantısı sayesinde kaza ya da bozukluk anında yol yardımı sunuyor. Hatta hotel ve uçak rezervasyonları bile yapabiliyor. Önümüzdeki günlerde Kara Şimşek tarzı kendi kendine gidebilen otomobilleri yollarda görmek, kimseyi şaşırtmayacak...


GELECEĞİN OTOMOBİLİNİ YARATIN;

Peugeot, geleceğin otomobillerini yaratmak için internette yarışma başlattı. Dünyada ilk kez düzenlenen tasarım yarışması herkesin katılımına açık olurken, 15 Aralık`a kadar devam edecek. Yarışmaya katılacak tasarımcılarndan 5 ana düşünceyi yansıtmaları isteniyor: Geleceğin otomobilinin uluslararası bir vizyonu taşıması, tasarımda ve konseptte yaratıcı fikirler, internet yoluyla maksimum interaktivite, kamuoyuyla oluşacak yeni ve orjinal bir iletişim ile farklı yaşam tarzlarını yansıtacak bir otomobil. Yarışmayı kazanan şanslı tasarımcının otomobil çizimi Peugeot`nun internet sayfasında sergilenecek. Daha sonra araç, orjinal boyutlarında üretilerek, 2001 Frankfurt Motor Fuarı`nda sergilenecek.


BERTONE ÇİZDİ, OPEL TÜRKİYE YOLLARINA SOKTU;

Opel`in uzun zamandır beklenen Astra Coupe versiyonu Türkiye yollarına çıktı. 190 beygir güç üreten 2.0 lt`lik motora sahip olan spor otomobil, 100 km/h`ye 7.5 saniyede ulaşıyor. Maksimum sürati 245 km/h olan aracın 460 lt`lik kapasitesi bulunuyor. Aracın en büyük özelliği ise 2005 yılında yürürlüğe girecek olan Euro 4 emisyon standartlarına uygun bir turbo motor ünitesine sahip olması.


EV KONFORUNDA OTOMOBİL;

EĞLENCE;

Sürücü koltuğunun arkasında oturanlar için düşünülmüş olan likit ekranda DVD seyredebilir, oyun oyanayabilirsiniz. Bunun yanı sıra isteyen yolcular internete de bağlanabilir, hava durumunu öğrenebilir, şehiriçinde bulunan turistik yerleri keşfederek, hotel rezervasyonu yaptırabilir.

DİNLENME;

Akıllı bir radyo-CD sistemi, sözlü komutlarla istenilen müziği çalıyor. Ses kalitesi ise diğer müzik sistemlerine oranla çok daha farklı.

KILAVUZ;

Araçta bulunan bilgisayar ekranı, GPS anteni sayesinde yol bulmayı sağlıyor. Merkezi bir enformasyon servisi, aracı istediği parkur doğrultusunda yönlendiriyor.

KORUMA SESLİ ARAMA;

Sesli arama özelliğine de sahip olan mobil telefon, iletişimi kolaylaştırıyor. Onun yanında bulunan büyük ekranlı WAP`lı telefondan ise internete bağlanıp, e-mail atabilirsiniz. (SABAH)

 

Hisse Başarıyla eklendi