Wall Street: Bitcoin bir ödeme sistemi

16.01.2014 - 12:01 | Son Güncelleme :

Wall Street sanal para birimini daha çok bir ödeme sistemi görüyor

https://i.bigpara.com/i/55big/bitcoin_5.jpg

Texas Senato Adayı Steve Stockman seçim kampanyası bağışları için Bitcoin kabul edeceğini ve Overstock.com`un müşterilerinin nişan yüzüklerini Bitcoin ile alabileceğini açıklamasına rağmen, Wall Street Bitcoin`in geleceğini para biriminden ziyade bir ödeme sistemi olarak görüyor.

Her iki şekilde de, Bitcoin şu ana kadar kârlı bir yatırım olarak gözüküyor. 2008`de başlatılan Bitcoin geçen sene sıçrayarak son 12 ayda 60 katını kazandı ve dün 936.51 doları gördü. bloomberght.com haberine göre; Bitcoincharts.com`a göre fiyatlar 16 dolardan 1200 doların üstüne kadar değişiklik gösteriyor. Aynı süreçte, altın yüzde 26 değer kaybederken, en iyi ikinci performansı gösteren euro diğer para birimlerine göre yüzde 7 güçlenmişti.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Destekçileri Bitcoin`i değer kayıplarına karşı korunmasız para birimlerine bir alternatif olarak görürken, Çin`in merkez bankası bankaların sanal parayı kullanmalarını yasakladı ve Finlandiya otoriteleri Bitcoin`in gerçek para birimi niteliklerini taşımadığını açıkladı. Citigroup Inc., Bitcoin kullanıcılarının yüzde 1`inin dijital paranın yüzde 80`ine sahip olmasına rağmen, Bitcoin işlemleri hafiflerse topluma yararlı olabileceğini belirtti.

New York merkezli Societe Generale SA`nın yetkilisi Sebastien Galy, "Bitcoin, esas itibarıyla bir ödeme sistemi evrimi," diye görüş bildirdi.

 

Hisse Başarıyla eklendi