Vural Akışık, bankaları müşteriye hazırlayacak

20.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :


Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Vural Akışık, kamu bankalarının yeniden yapılandırılması sürecinin birinci aşamasının Kasım ayında tamamlanacağını, ikinci aşamasının ise bir yıl süreceğini söyledi.
Vural Akışık, kamu bankalarının yeniden yapılandırılması sürecinin üç aşamalı olacağını belirterek, bunları ``bilançonun yapılandırılması``, ``organizasyon süreçlerinin yeniden yapılandırılması`` ve ``pazarlamanın yeniden yapılandırılması`` olarak sıraladı. Bu aşamaların sırayla yapılması gerektiğini söyleyen Akışık, ``birini bitirmeden diğerine geçmemek gerekir`` dedi.

Akışık, bir lokanta açmak için ilk aşamanın bilanço aşaması olduğunu ve gerekli sermayenin sağlanması gerektiğini söyledi. İkinci aşamanın organizasyon süreci olduğunu ve mutfağın hazırlanması, aşçı seçiminin yapılması gibi hazırlıkları gerektirdiğini anlatan Akışık, ``Üçüncü aşama ise müşteri çağırıp, sunum yapmaktır`` diye konuştu. Akışık, üçüncü aşamanın yeniden yapılandırmanın sonu olduğunu ve bunun ``kendi işleri olmadığını`` ifade ederek, ``Birinci aşamayı bitiriyoruz. Ekim - kasımda tam bitmiş olur. İkinci kısmı da hızlı ve tempolu bir çalışmayla bir sene sürer`` diye konuştu.
 

Hisse Başarıyla eklendi