Vircurex Exchange Sitesi Alımları Durdurdu

25.03.2014 - 12:01 | Son Güncelleme :

Vircurex; Bitcoin, Litecoin, Feathercoin ve Terracoin alımlarını durdurduğunu duyurdu.

https://i.bigpara.com/i/55big/bitcoin_7.jpg

Bitcoin ve altcoin exchange sitesi Vircurex; Bitcoin, Litecoin, Feathercoin ve Terracoin alımlarını durdurduğunu duyurdu.

2013 yılında yaşanan iki hırsızlık vakasından sonra, sitenin Bitcoin ve altcoin rezervinin çok düşmesinden dolayı, kriptopara alımlarını karşılayamadıklarını görüyoruz. 24 Mart 2014 (yani bugün) itibariyle  BTC, LTC, FTC, TRC bulunan hesaplar dondurulacak ve mevcut emirler iptal edilecek.

Açıklamaya göre,

“… yüksek hacimdeki Bitcoin ve altcoin alımları, “cold storage” deki kriptoparaları da bitirmiş durumda. Şu anda çok büyük miktarlarda gerçekleşen kayıplardan dolayı sitenin kapanma olasılığı ile karşı karşıyayız veya bu soruna bir çözüm üretmeye çalışacağız.”

Vircurex tarafından çözüm olarak görülen yöntemler ise şu şekilde olacak:

1. “Frozen Funds” adında yeni bir fon yaratacağız. Buradaki kriptopara fonları, alım-satım yapmaya uygun olmayacak. Bu fon, sitenin kademeli olarak fon sahiplerine paralarını geri vereceği bir fon olacak.

2. Tüm BTC, LTC, TRC ve FTC hesapları bu “Frozen Funds” a aktarılacak.

3. Bu fonda biriken Bitcoin ve altcoinler, daha sonra aşağıda belirtilen “dağıtım mantığı” ile kullanıcılara dağıtılacak.

4. Aylık olarak sitenin elde ettiği kârdan, yine “dağıtım mantığı” ile kullanıcılara fonları geri dağıtılmaya çalışılacak.

Dağıtım Mantığı:

“Yatırılan fonların 50%’si “yukarıdan aşağıya”, diğer 50%’si ise “aşağıdan yukarıya” şeklinde dağıtılacak. Yukarıdan aşağıyanın anlamı, en yüksek miktarda fon yatıran hesaptan, en düşük miktarda fon yatıran hesaba doğru, aşağıdan yukarıyanın tanımı ise bunun tam tersi.”

Bu şekilde kullanıcıların avantajları şunlar olacak:

Kullanıcılar aylık hacime göre, fonlarını görüntüleyebilecekler.
Yeni mevduatlardan kullanıcılar etkilenmeyecek.
Kullanılabilir fonlardan yapılacak alımlarda gecikme olmayacak ve bu fonlar tamamen garanti altında olacak.

 

Hisse Başarıyla eklendi