Vatandaş yeni 5 lira için ne dedi?

09.04.2013 - 07:55 | Son Güncelleme :

Merkez Bankası tarafından hakim rengi mor olarak değiştirilen 5 liralık banknotlar bugün tedavüle çıktı

https://i.bigpara.com/i/55big/5lira.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/5lira.jpg">Merkez Bankası tarafından hakim rengi mor olarak değiştirilen 5 liralık banknotlar bugün tedavüle çıktı. Yeni 5 lira vatandaştan tam not aldı.

Renk benzerliği nedeniyle 50 lira ile karıştırıldığına yönelik şikayetlerin önüne geçmek için hakim renk olarak mor rengin seçildiği yeni 5 liralar bugün piyasada yerini aldı.

Yeni 5 liralık banknotlarda Başkan Erdem Başçı ile Başkan Yardımcısı Mehmet Yörükoğlu’nun imzaları kullanıldı.

-Vatandaş memnun- Vatandaşlar, yeni 5 liralık banknotun renginin değiştirilmesinin yerinde bir karar olduğunu belirtti.

Taksici Osman Satılmış, yeni banknotu çok beğendiğini ifade etti. 5 liralık banknotun 50 liraya benzemesi sonucu karıştırıldığını dile getiren Satılmış, ”Geçen bir müşteri aldık. Gittiği yere 7 lira para yazdı. ’İki lira da eksik al’ diyerek ’5 lira veriyorum’ diye 50 lira verdi. Biz zar zor derdimizi anlattık da paranın üzerini geri verdik. Yeni para gayet güzel olmuş” diye konuştu.

Minibüs şoförü Şinasi Güran da yeni 5 liraların artık 50 liralık banknotla karıştırılmayacağını belirterek, değişikliğin işlerini kolaylaştıracağını söyledi.

Aysel Acar ise eski 5 liralık banknotu 50 lirayla çok karıştırdığını vurgulayarak, ”Taksiciye 5 lira diye 50 lirayı çok verdim. Renginin değişmesi isabet olmuş. Artık karıştırılmaz” dedi.

-Üzerinde Atatürk olsun da hangisi olursa olsun- Yeni 5 liralık banknotu beğendiğini dile getiren Nimet Beycan da ”Şimdiki daha güzel olmuş, artık 50 liralarla karıştırılmaz. Üzerinde Atatürkümüz olsun da hangi paramız olursa olsun ben razıyım” diye konuştu.

 

Hisse Başarıyla eklendi