Van Et, 21 Trilyon Ciro Hedefliyor

12.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :




Van Et, bu yılın 9 aylık döneminde 452 milyar 692 milyon lira kar açıkladı. Şirketin, geçen yıl aynı dönemde elde ettiği kar ise 620 milyar liraydı. Van Et’in karlılığında görülen bu düşüşü, hayvancılıktaki gerilemeye ve et fiyatlarının düşük kalmasına bağlayan Van Et Genel Müdürü Kaya Tokmakçıoğlu, “Tonaj olarak yüzde 30-40 oranında geçen yılın üzerine çıkmamıza rağmen, karlılığımızda düşüş oldu. Bunun en önemli sebebi alım gücünün düşmesiyle fiyatları artıramamız oldu” diyor.

9 aylık bilanço sonuçlarının hedefleriyle doğru orantılı olduğunu söyleyen Kaya Tokmakçıoğlu, yılın son çeyreğine dair beklentilerinin de olumlu olduğunu belirtiyor. Şirketin, 2000 yılı için belirlenen 21 trilyon liralık ciro hedefine ulaşması ön görülüyor.

Van Et bu ayın sonunda uzun zamandır üzerinde çalıştığı hindi yatırımının büyük bir bölümünü tamamlayacak. Tokmakçıoğlu, söz konusu yatırımın toplam 4.5 milyon dolar maliyetle tamamlanacağının altını çiziyor. Yeni yatırım sayesinde şirket cirosunun 2001 yılında yüzde 25 oranında artacağı ifade ediliyor.

Van Et, geçtiğimiz günlerde, Milli Savunma Bakanlığı’nın açtığı 5 trilyon liralık kırmızı et ihalesini kazandı.

Bu ihaleyle şirket, halen dağıtımını üstlendiği Adana ve Kıbrıs bölgelerindeki dağıtımına 2001’de de devam edecek. (PARA-BORSAMARKET)
 

Hisse Başarıyla eklendi