Vakıfbank`ın %20`lik Hisse Satışı Geliri Değerlendirilecek

16.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Devlet Bakani Yalova, Vakifbank`In B Tipi Yüzde 20`Lik Hissenin Satişindan Elde Edilecek Gelirin Kutsal-Tarihi Mekanlarin Restorasyonu İçin Harcanacağini Söyledi -Tasarinin 5 Maddesi Kabul Edildi.


ANKARA (A.A) -16.11.2000 - Devlet Bakanı Yüksel Yalova, Vakıfbank`ın B tipi yüzde 20`lik hissenin satışından elde edilecek gelirin kutsal-tarihi mekanların restorasyonu için harcanacağını söyledi. Yalova, TBMM Genel Kurulu`nda ele alınan Vakıflar Bankası Yasası`nda değişiklik öngören tasarısının tümü üzerindeki yapılan görüşmeler sırasında getirilen eleştirileri yanıtladı. Tasarıyla bankanın B tipi yüzde 20`lik hisse senedinin halka arz edileceğini ve elde edilecek gelirlerin Vakıflar Genel Müdürlüğü`nce tarihi ve kutsal mekanların restorasyonu için harcanacağını söyledi. Yüksel Yalova, Vakıfbank hisselerinin halka arzı sırasındayersiz spekülasyonlar yapılmaması durumundayüksek oranda gelir elde edilmesini beklediklerini söyledi. Yalova, DYP Ankara Milletvekili Saffet Arıkan Bedük`ün sorularını yanıtlarken, Başbakanlık Teftiş Kurulu, Yüksek Denetleme Kurulu ve Yeminli Murakıpların yaptıkları incelemede, off shore krediler ile ilgili Bankanın herhangi bir kusurunu bulmadıklarını söyledi.


Yalova, aynı kurumların Vakıflar Bankası hakkında soruşturma açılmasını isteyen bir raporları bulunmadığını sözlerdine ekledi. FP Grup Başkanvekili Bülent Arınç, aynı konuda çıkartılan KHK`nın iptali için Anayasa Mahkemesi`ne başvurduklarını ve bu KHK`nin iptal edildiğini anımsatarak, getirilen tasarıda, iptal kararının gerekçelerinin dikkate alınmadığını söyledi. DYP Aksaray Milletvekili Murat Akın da eski ANAP Milletvekili Mete Bülgün`e Vakıflar Bankası`nda 2.5 milyon mark kredi verilip verilmediğini sordu. Yalova, Bankalar Yasası gereği bu soruya yanıt veremeyeceğini bildirdi.


Yapılan görüşmelerden sonra tasarının, Vakıflar Bankası`nın hisse senetlerinin (A), (B) ve (C) gruplarına ayrılarak, nama yazılmasını hükme bağlayan 3. maddesi ile Bankanın İdare Meclisi`nin dördü (A), biri (B), üçü de (C) gurubu hisse senedi sahiplerini temsil etmek üzere 8 üyeden oluşacağını hükme bağlayan 4. maddesi ile Banka Genel Müdürü ile ilgili hususları düzenleyen 5. maddesi iktidara mensup milletvekillerinin oylarıylakabul edildi. Toplantıyı yöneten Başkanvekili Vecdi Gönül, çalışma süresinin dolduğunu bildirerek, bugün saat 14.00`de toplanmak üzere birleşimi kapattı.
 

Hisse Başarıyla eklendi