Vakıf Katılım yeni ihraç tavanı onayı aldı

18.02.2019 - 13:58 | Son Güncelleme :

Vakıf Katılım, iştiraki olan Vakıf Varlık Kiralama A.Ş. aracılığıyla son bir yıl içerisinde 5 Milyar TL’lik kira sertifikası ihraç tavanını tamamlarken, 2019 yılı için de SPK’dan 8 Milyar TL’lik yeni ihraç tavanı onayı aldı.

https://i.bigpara.com/i/55big/ikram_goktas_23.jpg

Vakıf Katılım, iştiraki Vakıf Varlık Kiralama A.Ş. aracılığı ile 6 Mart 2018 tarihinden itibaren 26 adet kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi. Böylelikle toplam 5 Milyar TL’lik ihraç tavanını 2019 Şubat ayı içerisinde tamamlayan Vakıf Katılım, 2019 yılında yapacağı ihraçlar için de SPK’dan 8 Milyar TL yeni kira sertifikası ihraç tavanı izni aldı.

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Vakıf Katılım olarak, temel misyonumuzu sektördeki mevcut pastadan pay alarak büyümek değil, sektörü ve dolayısıyla ülkemiz ekonomisini daha da büyütmek olarak görüyoruz. Hem yurt içinde hem de yurt dışında daha fazla fonu sisteme dâhil etmek, fonlama kaynaklarını çeşitlendirmek ve toplanan fonları daha fazla kişiye ulaştırmak için büyük bir gayretle çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bu vizyon doğrultusunda 2017 yılında aldığımız ilk ihraç tavanımız olan 2 Milyar TL’yi 10 tertip halinde, 2018 yılında aldığımız 5 Milyar TL’lik ihraç tavanımızı ise 26 tertip halinde kira sertifikası ihraçları yoluyla 2019 Şubat ayında tamamlıyoruz. Şu anda tedavülde toplamda yaklaşık 1.7 Milyar TL’lik 8 adet kira sertifikamız bulunuyor” dedi.

Haberin Devamı

“20 AY İÇERİSİNDE 42 TERTİP HALİNDE 7.7 MİLYAR TL’LİK KİRA SERTİFİKASI İHRACI GERÇEKLEŞTİRDİK"

Haberin Devamı

Vakıf Katılım olarak son 20 ay içerisinde 42 tertipte yaklaşık 7.7 Milyar TL’lik kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladıklarını ifade eden Göktaş şöyle devam etti: “2017 yılı ikinci yarısında başlamış olduğumuz kira sertifikası ihraçlarımız ile son 20 ayda, Vakıf Varlık Kiralama iştirakimiz üzerinden 35 ihraç neticesinde yaklaşık 6.8 Milyar TL’lik ihraç gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımız sonucunda bir yandan Bankamız fonlama kaynaklarını çeşitlendirirken diğer yandan Katılım Varlık Kiralama iştirakimiz üzerinden yaptığımız 7 ihraç neticesinde de yaklaşık 903 Milyon TL’lik ihraç ile özel sektör şirketlerinin faizsiz sermaye piyasası araçlarını kullanmalarına aracılık ettik.

Ayrıca, Katılım Varlık Kiralama iştirakimiz aracılığıyla 2019 yılı ilk çeyreğinde planlanan ilk özel sektör yurt dışı sukuk ihracımızı yapabilmek için 250 Milyon USD tutarında SPK ihraç tavanı onayı aldık.

Haberin Devamı

Önümüzdeki dönemde leasing, enerji vb. sektörlerde planlamakta olduğumuz yeni kira sertifikası ihraçlarımız ile yolumuza devam edecek, katılım bankacılığı prensiplerine uygun olarak kaynaklarımızı çeşitlendirmeyi ve ülke ekonomisine destek olmayı sürdüreceğiz.”

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Hisse Başarıyla eklendi