Uzmanlar Platform yurtdışına açılacak

03.12.2013 - 14:46 | Son Güncelleme :

Uzmanlar Platform, Ar-Ge çalışmalarına yoğunlaştı.

https://i.bigpara.com/i/55big/uzmanlar.jpg

Yurtdışı pazarlara açılmak isteyen Uzmanlar Platform, Ar-Ge çalışmalarına yoğunlaştı.

Yurtdışı pazarlara açılmak isteyen Uzmanlar Platform, Ar-Ge çalışmalarına yoğunlaştı. İlk defa Fly serisini üreterek sektörlerinde bir yeniliğe imza attıklarını ifade eden Uzmanlar Platform firma sahibi Yusuf Tursun, 10 metre makaslı platformdan 45 metre fly boomlu hidrolikli teleskopik platformlara kadar çeşitli uzunlukta sepetli platform üreten firmalarının Kartepe’de 5 milyon dolara kurduğu yeni tesisinde Ar-Ge çalışmalarına da öncelik vereceğini kaydetti. Hemen hemen her gün yeni tasarımlar üzerinde yoğunlaştıklarını söyleyen Tursun, “Üretim yerimiz bilimsel çalışmalara açık modern bir teknoloji merkezi olma konumunda. Bugünlerde 85 bin euro’luk daha makine yatırımı gerçekleştireceğiz. Yılda ortalama 45-50 olan platform üretim sayımızı yeni yerimizle birlikte 150’ye çıkarmak istiyoruz” dedi.

Özellikle yurtdışından yoğun ilgi gördüklerini ifade eden Yusuf Tursun, “2014 yılı itibariyle yurtdışı satışlarımıza ağırlık verdik. Bir yandan da kurumsallaşma çalışmalarını yürüttüğümüz için acele etmemeye profesyonel davranmaya özen gösteriyoruz.  Şu sevindirici bir gelişme ki, yurtdışı firmalarının talepleri her geçen gün artıyor. Özellikle Almanya ve İtalya bizimle çözüm ortaklığı yapmak istiyor. Bizim ise ilk hedefimiz yaptığımız ürünleri Türk cumhuriyetleri ve Afrika ülkelerine ihraç etmek. Bu pazarlar ile ilgili olarak ise çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.
Sektördeki bazı eksikliklerin ürünlerine olan ilgiyi artırdığını ileri süren Yusuf Tursun,  buna bağlı olarak da personel sayılarının 22’den 58’e çıktığını kaydetti. Tursun, “Herkes bir üretim içinde fakat bizimkisi maliyetli bir imalat dalı olduğundan ekonomik açıklar ve yetersizlikler meydana gelebiliyor. Bu yüzden üretici her şeye yetmeyebiliyor. Biz kazancımızın büyük çoğunluğunu pazarlamaya aktardık. Ürettiğinizi pazarlayamazsanız bir ayağınız hep eksik kalır. Bu anlamda kurduğumuz internet sitemizi ve sosyal ürünlerimizi daima güncel tutuyoruz” ifadesini kullandı.

Tedbirler önceden alınmalı

6331 Sayılı İş Güvenliği Yasası ile birlikte geliştirilen ürünlerde kaza risklerinin azaltıldığına dikkat çeken Yusuf Tursun, konuyla ilgili olarak ise şunları söyledi:

“İlgili düzenlemeler yapılmadan bu tür tedbirleri geliştirebilirsek daha çok yol alırız. Fakat maalesef ülkemizde ölümlü bir iş kazası meydana gelmeden tedbir alma alışkanlığı pek olmuyor. Sektörde vinçlere sepet takılarak çalışmanın önüne geçildi.  Artık kimse vince sepet takamayacak. Hatta vinç üreticisi formaliteden sepet hediye edemeyecek. Çünkü vinçlerde ölümlerin belli bir oranı sepetlerin riskli oluşu ve kopmasıyla meydana gelen düşmelerden kaynaklanıyor. Ayrıca kiralama firmaları artık mühendis bulundurmak zorundalar. 6331 Sayılı Yasa ile 50 kişiden az olanların da günümüzde iş güvenliği uzmanı bulundurmaları gerekiyor. Bunlar sektörün gelişimi açısından olumlu gelişmeler.”

 

Hisse Başarıyla eklendi