Uzaklardan Türkiye`ye iyi haber var

28.06.2012 - 11:39 | Son Güncelleme :

Türkiye`nin yerel para cinsinden kredi notu görünümü `pozitif`e revize edildi

https://i.bigpara.com/i/55big/349borsayabancicin3.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/jcr.jpg">Japon kredi derecelendirme kuruluşu Japan Credit Rating Agency, Ltd., Türkiye`nin yabancı ve yerel para kredi notlarını teyit ederken, yerel para cinsinden kredi notunun görünümünü `pozitif`e revize etti.

JCR yaptığı değerlendirmede IMF`den hiçbir yardım almadan global finansal krizin etkileri ile başa çıkabilen Türkiye`nin 2010 ve 2011`de yüksek bir ekonomik büyümeyi başardığına dikkat çekti.  Gerek yurtiçi talebin gerekse uluslararası sermaye akışının yönetilmesini hedefleyen ihtiyatlı mali politika ve esnek para politikasınınkredibilitenin dönmesinde etkili olduğunu belirtti.

Bununla birlikte JCR, ekonmomik büyüme ve dış dengelerdeki açmasın nihai olarak üstesinden gelindiği konusunda yargıya varmak için erken olduğunu ifade eden JCR, diğer taraftan Türkiye`nin mali pozisyonunun uygulanan politikalar ile 2000`lı yılların başlarına göre ciddi şekilde iyileştiğini vurguladı.

Türkiye`nin bankacılık sektörünün kamu borcunun finansmanında önemli bir rol üstlendiğini ve Avrupa borç krizine rağmen 2011`de istikrarı sürdürdüğünü belirten JCR, bu faktörleri düşünerek yerel para cinsinden notun görünümünü `durağan`dan `pozitif`e yükselttiklerini ifade etti. JCR, ekonomisinin dış finansmana bağımlılığı nedeniyle yabancı para cinsinden notu teyit ettiğini vurguladı.

 

Hisse Başarıyla eklendi